Iivo Niskanen kertoi hämmentävää tietoa Falunin koronatesteistä ja ruotsalaisten asenteesta – myös kollega järkyttyi

Iivo Niskanen ihmetteli ruotsalaisten asennetta koronavirusta koskien.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskasen kausi jatkuu Falunin maailmancupissa tulevana viikonloppuna.Tomi Hänninen

Hiihdon maailmancup jatkuu Lahden jälkeen Ruotsin Falunissa, jossa kilpaillaan viikonloppuna vapaan normaalimatkoilla, perinteisen yhteislähdöissä ja sprinteissä.

Faluniin matkannut hiihtotähti Iivo Niskanen ihmetteli torstaina Twitterissä Suomen ja Ruotsin eroja taistelussa koronavirusta vastaan.

– ”Pieni” ero asenteissa koronavirusta vastaan nähty. Falunissa paikalliset riskiryhmäläiset jakoivat maski puoliksi kasvoillaan self-service nenätikut ja opastivat pitämään tikkua kahdeksan sekuntia molemmissa sieraimissa. Maskien käyttö lentokentällä paikallisilla hyvin marginaalista, Niskanen kirjoitti.

Niskasen lisäksi myös skotlantilaishiihtäjä Andrew Young otti kantaa Ruotsissa suoritettaviin koronatesteihin. Myös hän kertoo, että koronatesti on suoritettava itse.

– Minulle tehtiin juuri ”koronatesti” Falunin maailmancupissa. Ruotsin versio versio testaamisesta on hyvin erilainen. He antavat puikon ja joudut tekemään testin itse. Toivottavasti kaikki Falunissa kilpailevat ovat hyviä työntämään puikkoja nenäänsä, Young ihmetteli.

– Testauskeskuksessa ei ole myöskään saatavilla hanskoja. Kaikki käyttävät samaa kynää täyttääkseen testilomakkeen, Young jatkoi.

Lue myös:

Valitus Bolshunovista on tehty, Hiihtoliitto pyytänyt FIS:iä arvioimaan rangaistuksen tasoa

Bolshunov esitti Joni Mäelle anteeksipyynnön

Joni Mäen kädestä ei löytynyt murtumaa – päävalmentaja hyvillään MM-mitalitaistelun kannalta tärkeästä uutisesta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat