Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Telinevoimistelun EM, naisten 4-ottelu

Bolshunov jyräsi voittoon – suomalaismiehet kyykkäsivät rajusti, yksikään ei päässyt pisteille

Suomalaismiehet jäivät kauaksi kärkikamppailuista Falunin maailmancupin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

hiihto
Aleksandr Bolshunov
Aleksandr Bolshunov oli ykkönen Falunin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.European Pressphoto Agency EPA

Aleksandr Bolshunov on voittanut Falunin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikakilpailun. Ykkössija oli venäläiselle jo tämän kauden seitsemäs. Bolshunov kävi tiukan sekuntikamppailun Norjan Simen Hegstad Krügerin kanssa, ja kaksikon väliin jäi 1,8 sekuntia.

Suomalaisille kisa oli mollivoittoinen, sillä yksikään ei päässyt maailmancupin pisteille eli 30 parhaan joukkoon. Iivo Niskanen oli suomalaisista paras 33. sijallaan, ja hänkin hävisi Bolshunoville 2.31,6.

Perttu Hyvärinen oli 43:s ja hävisi Bolshunoville 2.44,9. Markus Vuorela sijoittui 50:nneksi ja ero kärkeen kasvoi yli kolmeen minuuttiin. Viime viikonloppuna Suomen viestijoukkueen sankariksi noussut Joni Mäki jäi tällä kertaa Bolshunovin jyräämäksi tuloksissa, sillä Mäki oli 68:s. Ristomatti Hakola keskeytti.

Bolshunov on ollut viime päivinä otsikoissa enimmäkseen Salpausselän viestikisan törttöilystään. Perjantain kisassa Bolshunov keskittyi positiivisiin asioihin ja hallitsi kilpailua ensimmäisistä kilometreistä lähtien.

Norjan ja Venäjän panos kärkikamppailussa oli vahva, sillä 16 parhaan joukossa Venäjä vei seitsemän sijaa ja Norja kuusi sijaa. Norjassa asuva Ison-Britannian Andrew Musgrave rikkoi Venäjän ja Norjan rintaman kuudennella sijallaan. Yhdysvaltojen nuori Gus Schumacher oli kisan yhdeksäs.

Iivo Niskanen ei selitellyt tulosta sen enempää Yle Urheilun haastattelussa.

– Kisa ei mennyt ihan niin hyvin. Tänään oli pikkasen haasteita pysyä kavereiden mukana. Keskitytään huomiseen, näitä tulee välillä. Tuntuma oli kuitenkin ihan ok ladulla, hän totesi.

Niskanen twiittasi torstaina hämmästyksensä Ruotsin ja Suomen eroista koronatesteissä, sillä Niskasen mukaan Falunissa paikalliset riskiryhmäläiset jakoivat maski puoliksi kasvoilla self-service nenätikut ja opastivat tikkujen käyttöä.

Niskasen mukaan testit menivät ja tulos saatiin nopeasti.

– Järjestelyt ovat toimineet kisapaikalla hienosti, ei ole siinä mitään. Sellainen pieni asenne-ero Suomen ja Ruotsin välillä tuossa oli, joka askarrutti, Niskanen totesi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Päivitetty klo 13.46: Päivitetty kisan lopputulokset.

Päivitetty klo 14.21: Lisätty Niskasen kommentit.

Lue myös:

"Kyllähän se vielä sinkku on" – Iivo Niskaselta todella hämmentävä haastattelu, vastasi ruotsalaistoimittajan kysymyksiin ihan mitä sattuu

Joni Mäki ei ole jutellut Aleksandr Bolshunovin kanssa, mutta ei kanna kaunaa venäläiselle: "Toivon hänelle vain parasta"

Iivo Niskanen kertoi hämmentävää tietoa Falunin koronatesteistä ja ruotsalaisten asenteesta – myös kollega järkyttyi

Valitus Bolshunovista on tehty, Hiihtoliitto pyytänyt FIS:iä arvioimaan rangaistuksen tasoa

Nyt puhuu Bolshunov! Maalialueella sikaillut venäläinen väittää NRK:lla rajua taklaustaan vahingoksi – "Halusin vain jutella"

Aleksandr Bolshunov raivostui ja tönäisi Joni Mäkeä rajusti maalialueella – Suomi kukisti Venäjän loppusuoralla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat