Hyppää sisältöön

Lotta Harala kommentoi dopingtapaustaan Instagramissa – "Haluan kertoa teille, minkä asian kanssa olen elänyt viimeiset kuukaudet"

Lotta Harala sai Antidopingasioiden kurinpitolautakunnalta kolmen kuukauden urheilun toimintakiellon.

Lotta Harala on yksi Suomen parhaista aitajuoksijoista. Kuva: Tomi Hänninen

Kolmen kuukauden toimintakiellon dopingrikkomuksesta saanut aitajuoksija Lotta Harala kommentoi asiaa Instagram-tilillään.

– Haluan kertoa teille, minkä asian kanssa olen elänyt viimeiset kuukaudet. Käytän kreatiinia (joka on yksi tutkituimmista ja yleisimmistä urheilijoiden käytettävistä lisäravinteista) ravintolisänä kuureittain lääkärini ja ravitsemusasiantuntijani kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti. Heinäkuun lopulla normaalisti käyttämäni kreatiini oli loppumaisillaan ja kreatiinikuuriani oli vielä viikko edessä. Niinpä tilasin uuden kreatiinipurkin, mutta se oli väliaikaisesti loppunut, joten päätin käyttää kreatiinikuurini viimeiset viisi päivää eri merkin kreatiinituotetta.

– 5.8. Espoo Motonet gp-osakilpailussa pääsin dopingtestiin, jonka seurauksena elimistöstäni löytyi jäämiä piristeestä (5-metyyliheksaani-2-amiini), joka on kilpailupäivänä kiellettyjen aineiden listalla. Alusta asti oli selvää, että kyseinen aine ei ollut vaikuttanut suoritukseeni eikä SUEK epäillyt missään vaiheessa minkäänlaista tahallisuutta.

– Tämän järkyttävän uutisen kuultuani aloin välittömästi selvittää, kuinka aine oli elimistööni joutunut. Ainoa tuote, jota en ollut vuosia säännöllisesti käyttänyt, oli tuo korvaava kreatiinivalmiste. Ennen sen käyttöön ottamista olin normaalin käytännön mukaisesti lukenut tuoteselosteen ja tarkistanut, ettei se sisällä kiellettyjä aineita.

Harala kertoo lähettäneensä käyttämänsä korvaavan valmisteen kahteen eri laboratorioon Eurooppaan.

Haralan toimintakielto on alkanut jo viime vuoden lokakuussa ja näin ollen päättynyt 12. tammikuuta 2021.

Lue myös: