Hyppää sisältöön

Jukuri auttoi Jokerit voittoon Torpedosta – Joensuun loukkaantuminen varjosti iltaa

Samuel Jukuri torjui toisessa KHL-ottelussaan uransa ensimmäisen voiton.

Marko Anttila onnitteli Samuel Jukuria uran ensimmäisestä KHL-voitosta. Kuva: Emil Hansson / All Over Press

Jokerit nappasi toisen peräkkäisen kotivoiton KHL-jääkiekkoliigassa, kun se peittosi Torpedo Nizhny Novgorodin 4–1. Jokerien maalia vartioi menestyksellä 24-vuotias Samuel Jukuri, jolle ottelu oli uran toinen KHL:ssä ja ensimmäinen kotikaukalossa.

– Iso juttu. Viimeksi (pelatessani) hävittiin jatkoajalla, jäi harmittamaan tosi paljon. Nyt on sitten saatu se voitto vyölle. Tuntuu mahtavalta, Kärpissä kiekkoaakkosia oppinut Jukuri kuvasi.

Sinettimäinen ratkaisu nähtiin viisi minuuttia ennen 60 minuutin summeria. Jokerien kapteeni Marko Anttila katkoi alivoimalla syötön ja rynni yksi vastaan yksi -hyökkäykseen. Tilanne päättyi nelosketjun puurtajan tuiman rannevedon tuottamaan erikoistilannemaaliin.

– Hienoa, että hän sai tänään palkinnon hyvästä työstään, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui.

Kamppailu piirtyi isäntien nimiin alusta lähtien. Tulosta saatiin silti odottaa. Henrik Haapala siirsi Jokerit johtoon ohjaamalla kiekon ilmasta etuyläkulmaan 88 sekuntia ennen ensimmäistä eräsummeria.

– Tuntuu, että tämä kotiluola on ollut meille vähän paha, kun ei ole ollut faneja ja katsojia. Tänään oli tunnetta ja intohimoa, Marjamäki taustoitti.

Työmiesmaalit ja Joensuu

Mittelön käsikirjoitus sai uutta puhtia keskimmäisellä jaksolla sen puolivälin taituttua. Anttila tarjosi 32. minuutilla päädystä vapauttavan syötön keskikaistalle, josta Antti Pihlström tälläsi lämärillä 2–0. Vain 67 sekuntia myöhemmin karun kolmeen maaliin kasvatti Henri Ikonen puolittaisesta läpiajosta ennen Torpedon kavennusta.

– Pelattiin vahvasti maalia kohti, ja luotiin valtava määrä paikkoja, varsin toisessa erässä, Marjamäki kiteytti.

– Työmiehet tekivät tänään maaleja. Nyt pitää palautua nopeasti, Magnitogorsk on huilannut tänään. Meidän on oltava valmis, Marjamäki jatkoi.

Jokerien neljän kotiottelun viikko päättyy lauantaina Metallurg Magnitogorsk -peliin.

Anttilan ja Pihlströmin rinnalla hyökännyt Jesse Joensuu loukkaantui avauserässä. Hänen paluunsa ajankohdasta kokoonpanoon ei tuoreeltaan osattu vastata.

Lue myös: