Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Liigakärki Lukko vankisti sarjajohtoaan IFK:n kustannuksella, Ilves katkaisi matalaliitonsa

Jääkiekkoliigaa johtava Lukko kukisti kärkipelissä HIFK:n 3-1.

urheilu
Lassi Lehtinen Lukko
AOP / Elmeri Elo

Kotivoitolla Lukko kasvatti sarjajohtonsa toisena olevaan Pelicansiin kuuteen pisteeseen. Lukko on voittanut HIFK:ta vastaan kaikki kauden kolme kohtaamista. Kauden 14 kotipelistään raumalaiset ovat voittaneet 13 täyden kolmen pisteen arvoisesti. Pekka Virran suojattien ainoa kotitahra tuli tällä kaudella KalPalle marraskuussa.

Lukon maalivahdin Lassi Lehtisen yritys rikkoa jääkiekkoliigan peräkkäisten ottelujen nollaputkiennätys epäonnistui.

Teemu Tallberg vei HIFK:n 1–0-johtoon toisen erän alussa. Lehtisen nollaputki venyi 296 minuuttiin ja 48 sekuntiin. Sebastian Revon, Heikki Liedeksen ja Pavol Skalickyn maaleilla Lukko käänsi pelin itselleen.

– Meillä oli alusta lähtien vahva usko siihen, että perjantaina kovan ottelun TPS:ää vastaan pelanneen HIFK:n energiahukka voisi kääntää pelin meille. Vastustaja oli alussa vahva, mutta pelin vanhetessa suunta kääntyi, Lukon vastuuvalmentaja Virta tiivisti.

Nollaputkitilaston kärkipaikkaa pitää Kärppien Justus Annunen. Hän pelasi syksyllä 2019 ilman takaiskumaalia 302 minuuttia ja viisi sekuntia. Lukon Lehtinen oli edellisen kerran päästänyt maalin 30. joulukuuta HPK:ta vastaan.

Tamperelainen Ilves katkaisi viiden peräkkäistappion sarjansa, kun se voitti kotihallissaan SaiPan 2–1. Ilves nousi 0–1-tappiolta voittoon viimeisten kymmenen minuutin aikana, kun joukkueesta osuivat Teemu Väyrynen ja Ville Meskanen.

– Avauserässä oli hyvä ilme, taklattiin ja saatiin otetta. SaiPa oli sitkeä vastustaja, päätöserässä tehtiin tarvittavat maalit, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä tiivisti.

Yhden maalin lätkämatsi KalPalle

KalPan ja Sportin välisessä jääkiekon Liigan kamppailussa nähtiin vain yksi osuma, mutta kuten usein sanotaan, hyvää kannattaa odottaa.

Kuopiolaisten illan kuudes ylivoimapeli tuotti lopulta ratkaisun jatkoajalla ajassa 63.42, kun puolustaja Lasse Lappalainen veivasi ensin Sport-puolustaja Victor Westermarckin kärkikynällä jäihin ja ampui sitten napakalla rannelaukauksella kiekon näyttävästi takayläkulmaan ohi maalivahti Niko Hovisen.

– Paljon tuli kamppailujäähyjä. Kummatkin pelasivat tosi tiiviisti ja kyllä se näkyi, että oli jo kolmas peli tälle viikolle, Lappalainen jatkoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat