"Heittämällä maailman kovatasoisin kilpailu" – Ruotsin valmentaja teippasi Rinnekankaan olkapään kisakuntoon

Rene Rinnekangas taituroi slopestylen kolmannelle sijalle X Games -kisoissa Aspenissa.

Rene Rinnekangas laski maailman huippujen seurassa X Games -tapahtumassa. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Lumilautailija Rene Rinnekangas laski big airin kahdeksannelle sijalle lumilautailun X Gamesissa Yhdysvaltain Aspenissa. Rinnekangas aloitti laskunsa backside 1 620:llä, muttei aivan saanut lopuilla yrityksillään onnistumaan uutta temppuaan frontside 1 800.

– Ensimmäinen hyppy meni hyvin, mutta toisessa yritin tehdä sellaista temppua, jota en ollut aikaisemmin tehnyt, Rinnekangas kertoi Yle Urheilulle.

Norjalainen Marcus Kleveland laski ykköseksi kilpailussa, jossa nähtiin lukuisia ennennäkemättömiä temppuja. Kova taso teki vaikutuksen myös Rinnekankaaseen.

– Heittämällä maailman kovatasoisin big airin kilpailu. Kaikki tekivät sellaisia temppuja, että suu loksahti auki, Rinnekangas kuvaili.

– Olen erittäin fiiliksissä kolmossijastani. X Games -tapahtumat ovat lumilautailun kovimpia kilpailuja, mukana olivat maailman parhaat laskijat. Olin fiiliksissä jo siitä, että sain kutsun tänne Aspeniin, Rinnekangas sanoi.

Ruotsin valmentaja teippasi olkapään kisakuntoon

Rinnekangas satutti olkapäätään maajoukkueleirillä Keski-Euroopassa. Olkapää ei ole vieläkään kunnossa ja käsi jouduttiin teippaamaan Aspenin kilpailuihin.

– Kiitokset Ruotsin valmentajalle, joka jaksoi teipata ahkerasti olkapäätäni. Hänen ansiostaan pystyin laskemaan pienillä kivuilla, mutta pakko myöntää, että buranaa meni jonkin verran. Tietysti on erilaista laskea, kun olkapää on teipattu ja koko ajan hiukan vihloo, Rinnekangas kertoi.

Koronaviruspandemia on myllännyt lumilautailun kisakalenterin uusiksi.

– Todella monet kilpailut on jouduttu maailman tilanteen takia perumaan. Oikeastaan mistään kilpailuista ei ole varmuutta. Mutta ainakin yhdet maailmancup-kilpailut ovat vielä tiedossa keväälle, Rinnekangas sanoi.

Rinnekangas palaa nyt kotimaahan ja aikoo huilata seuraavan viikon, jotta olkapää saa sen kaipaamaa lepoa.

– Sitten kun olkapääni sen vain sallii, aloitamme lumilautailuelokuvan kuvaukset. Kuvaamme sitä koko loppukevään ajan, Rinnekangas ennakoi.

Lue myös: