Hyppää sisältöön

Ministeriöltä kaksi miljoonaa euroa ylimmän sarjatason seuroille – Mestikseen ja naisten kiekkoliigaan 649 000 euroa

Avustusta hakivat kaikki sarjojen toimintaa toteuttavat lajiliitot, joiden sarjatoimintaan yleisötilaisuuksien kielto on vaikuttanut.

Mestikselle ja Naisten liigalle myönnettiin tukea yhteensä 649 000 euroa. Kuva: Tomi Hänninen

Opetus- ja kulttuuriministeriö helpottaa koronaviruspandemian myötä vaikeuksissa painivia seuroja kahden miljoonan euron edestä, OKM kertoi tiistaina. Ministeriön avustus kohdistuu "ylimpien, ammattimaisten sarjatasojen seuroille ottelukustannusten kattamiseen".

– Avustuksella tuetaan ylimpien, ammattimaisten sarjatasojen seuroja tilanteessa, jossa viranomaispäätöksen seurauksena ottelutapahtumat on jouduttu järjestämään suljetuin ovin ilman yleisöä. Avustusta hakivat kaikki sarjojen toimintaa toteuttavat lajiliitot, joiden sarjatoimintaan yleisötilaisuuksien kielto on vaikuttanut 1.12. 2020 alkaen, OKM tiedotti.

Eniten tukea sai Suomen Jääkiekkoliiton alaiset Mestis ja Naisten liiga, joille tukea myönnettiin yhteensä 649 000. Jääkiekon SM-liiga ei saanut OKM:ltä tukea, koska sarja on eri kustannustuen piirissä.

– Tässä on katsottu lajiliiton ylintä sarjaa. Jääkiekossa Jääkiekkoliiton ylin sarja on Mestis. SM-liiga on oma kokonaisuutensa. Liiga on niin sanotun Valtiokonttorin tai Työ- ja elinkeinoministeriön kustannustuen piirissä, josta he ovat voineet hakea työkustannuksia, OKM:n erityisasiantuntija Hannu Tolonen selvitti Yle Urheilulle.

Ministeriön myöntämät avustukset kattavat syntyneitä kustannuksia sarjojen runkosarjakauden päättymiseen asti.

Myönnetyt avustukset:

– Suomen Palloliitto; Futsalin SM-sarjat 54 200 euroa

– Suomen Jääkiekkoliitto; Mestis ja Naisten SM-liiga 649 400 euroa

– Suomen Jääpalloliitto; SM-sarja 37 000 euroa

– Suomen Koripalloliitto; Korisliiga ja Naisten Korisliiga 459 400 euroa

– Suomen Lentopalloliitto; Miesten ja naisten SM-liiga 418 200 euroa

– Suomen Salibandyliitto; Miesten ja naisten F-liiga 299 400 euroa

– Suomen Käsipalloliitto; Miesten ja naisten SM-sarjat 82 400 euroa

Avustuksen määrää harkittaessa ministeriö on suhteuttanut avustuksen kausien 2018–2019 sekä 2019–2020 runkosarjaotteluiden keskimääräisiin yleisömääriin sekä rajoituksen jälkeisiin ottelumääriin sekä keskimääräisiin ottelukustannuksiin sarjoittain.

Lue myös:

.
.