Hyppää sisältöön

Olympiapomo vähätteli naisjäseniä – pyytää nyt anteeksi asiattomia kommenttejaan

Yoshiro Mori antoi aiemmin tällä viikolla ymmärtää, etteivät komitean kokoukset ole tehokkaita naisten takia.

83-vuotias Yoshiro Mori ei aio erota tehtävästään. Kuva: Getty Images

Tokion olympiajärjestelyitä johtava Yoshiro Mori on pyytänyt anteeksi asiattomia kommenttejaan järjestelykomitean naisjäsenistä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Mori kuitenkin kertoi toimittajille, ettei hän ole ajatellut erota tehtävästään.

Japanilainen päivälehti Asahi Shimbu kertoi aiemmin tällä viikolla Morin vähätelleen kisaorganisaation johdossa työskenteleviä naisia. Mori antoi esimerkiksi ymmärtää, että komitean kokoukset eivät ole tehokkaita naisten takia.

– Jos naisten lukumäärää lisätään, eikä heidän puheaikaansa rajoiteta, heidän on vaikea lopettaa, mikä on ärsyttävää, Mori sanoi lehdistölle Asahi Shimbun mukaan.

Mori myös kertoi tilaisuudessa myös teoriansa naisten käyttäytymisestä ja sanoi naisten olevan kilpailuhenkisiä.

– Kun yksi nostaa käden pystyyn (pyytääkseen puheenvuoroa), muut ajattelevat, että heidänkin täytyy puhua. Sen takia, kaikki pitävät puheenvuoron, Mori sanoi.

Torstaina Mori kuitenkin ilmoitti haluavansa perua puheensa.

– Sanomani oli vastoin olympialaisten ja paralympialaisten henkeä, ja ymmärrän että se oli sopimatonta. Mietin tätä syvästi. Haluan perua puheeni ja pyytää anteeksi kaikilta, jotka loukkaantuivat, Mori sanoi.

Hän kuitenkin jatkoi, ettei aio erota toimestaan ja sanoi kuulleensa muualtakin valitusta naisten puheliaisuudesta.

– Kuulen sitä usein. En ole viime aikoina puhunut paljon naisten kanssa, joten en tiedä. Te esitätte näitä kysymyksiä, koska haluatte kirjoittaa hauskoja juttuja, eikö niin? Mori selvitteli.

Morin puheet ovat tällä hetkellä iso puheenaihe Japanissa. Esimerkiksi torstaiaamuna Twitterissä trendasi aihetunniste, jossa Morinin vaadittiin eroavan tehtävästään.

Juttua muokattu 4.2.2021 klo 12.01: täydennetty Morin kommentteja.

Lue myös: