"Huumori on ollut koetuksella" – Karhubasket on taistellut voittoihin pelaajapulasta huolimatta

Kauhajoen Karhubasketin Okko Järvi uskoo joukkueensa taistelevan keväällä Suomen mestaruudesta.

koripallo
Karhu Basketin Okko Järvi kunnostautui voittajien tehomiehenä.
Kauhajoen Karhubasket on kolmen ottelun voittoputkessa.

Kauhajoen Karhubasketin alkuvuotta voi pitää vähintäänkin erikoisena. Hallitseva mestari menetti jo ennen joulukuuta kaksi jenkkivahvistustaan, minkä lisäksi loukkaantumiset ja korona-altistuminen ovat supistaneet joukkueen kokoonpanoa.

Karhubasket on pelannut eri syiden takia neljästä edellisestä pelistään peräti kolme kertaa vain 6–8-pelaajalla.

Hankala tilanne ei ole näkynyt kuitenkaan merkittävästi tulostaululla, sillä joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa. Esimerkiksi keskiviikkona Karhubasket kaatoi Lahti Basketballin vieraskentällä kahdeksalla pelaajalla, kun amerikkalaisvahvistukset Anthony Hilliard ja Jeffery Garret pelasivat ensimmäisen ottelunsa joukkueessa.

– Huumori on ollut välillä koetuksella, mutta meillä on ollut joukkueen sisällä todella hyvä henki. Meillä on suomalaisten pelaajien runko, joista moni on pelannut todella pitkään yhdessä. Kaikki tiedostavat tilanteen. Olemme painottaneet sitä, että keskitymme niihin asioihin, joihin pystymme, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies kertoo Yle Urheilulle.

Viime viikon keskiviikkona Kauhajoki jysäytti todellisen pommin. Karhubasket pelasi vain kuudella pelaajalla, mutta kukisti sarjakärki Seagullsin selvästi pistein 107–88. Tappio oli Seagullsille kauden ensimmäinen.

– Meillä oli sellaista peli-iloa ja yhdessätekemisen meininkiä. Pelasimme ehkä yltiöpäisen rohkeasti, mutta valmentajana oli todella kiva katsoa peliämme, Koskimies kertoo.

Karhubasketin sankariksi nousi 47 pistettä heittänyt Okko Järvi. Suomalaislaituria tuki parhaiten Bojan Sarcevic, joka heitti 30 pistettä.

– Laitoin välillä aika vaikeitakin kolmosia sisään. On aika hyvä fiilis pelata, kun jokainen heitto, minkä ottaa, on hyvä ratkaisu. Ei ole kivempaa tilannetta pelata, Järvi tuumii Yle Urheilulle.

Janne Koskimies
Janne Koskimiehen mukaan maajoukkuetauon jälkeiset viimeiset viisi ottelua näyttävät Karhubasketin iskukyvyn kevättä ajatellen. Tomi Hänninen

Karhubasketin heikko pelaajatilanne on näkynyt myös harjoituksissa.

– Ennen Seagulls peliä meillä ei ollut edes kontaktipeliä ennen ottelua. En ole ennen ollut tuollaisessa tilanteessa. On ihan erilaista harjoitella esimerkiksi 3–3-vastaan ja pelata 5–5. Siinä on ollut haasteita, mutta jätkät ovat suoriutuneet hyvin ja mukautuneet tilanteeseen, Järvi kehaisee.

Karhubasketilla on vielä kaksi ottelua ennen maajoukkuetaukoa, jolloin joukkue pääsee harjoittelemaan pitkästä aikaa yhdessä. Tämän jälkeen sarjassa neljäntenä oleva Karhubasket pelaa vielä viisi ottelua ennen pudotuspelejä.

Haasteista huolimatta Karhubasketissa riittää uskoa mestaruuteen.

– Totta kai taistelemme kultamitalista. Jos pääsemme tauon aikana harjoittelemaan koko rosterilla, niin ainakin materiaalin pitäisi riittää siihen, että taistelemme kultamitalista, Järvi sanoo.

Lue myös:

"Alkulämmittelyssä heittäminen tuntui ihan hirveältä" – Karhubasketin Okko Järven sensaatiomainen tehoilta aiheutti Seagullsille kauden avaustappion

Seagulls sai tusinan täyteen – haki Lahti Basketballista vierasvoiton

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat