Hyppää sisältöön

Awak Kuier tehtaili lähes puolet Suomen pisteistä – valmentaja tyytyväinen nuoreen joukkueeseen: "Emme olleet noin paljon huonompia"

Suomen naisten koripallomaajoukkue lähti haastamaan Belgiaa, mutta ottelun toisella puoliskolla pelaajien energiat loppuivat.

Awak Kuier palasi Suomen pelaavaan kokoonpanoon Belgia-ottelussa ja oli jälleen joukkueen paras pistenainen. Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Suomen naisten koripallomaajoukkue sinnitteli hyvin Belgiaa vastaan ensimmäisen puoliajan ja kolme ja puoli minuuttia ennen pitkää erätaukoa ero oli ainoastaan yhden pisteen verran. Viimeisistä minuuteista ennen summerin soittoa tuli kuitenkin melkoista selviytymistaistoa ja toisella puoliajalla ero ottelun ennakkosuosikkiin repsahti.

Suomen joukkueen ykköstykki oli jälleen melkein puolet joukkueen pisteistä viimeistellyt Awak Kuier, joka joutui seuraamaan edelliset karsintaottelut marraskuussa hotellihuoneessaan, sillä hänellä oli todettu koronatartunta. Kuier myönsi, että Belgiaa vastaan joukkue väsyi liikaa.

– Lähdimme pelaamaan todella rohkeasti, mutta lopussa energiat loppuivat ja ero venyi aika isoksi. Emme olleet enää niin aggressiivisia kuin ensimmäisellä puoliajalla. Silloin kaikki menivät vielä rohkeasti haastamaan, Kuier totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Joukkueen valmentaja Pekka Salminen totesi, että valmennusjohto teki ottelussa taktisia valintoja. Suomi antoi muun muassa Belgialle enemmän tilaa kolmosen kaarella ja kun vastustaja sitten upotti kolme peräkkäistä kolmen pisteen heittoa heti kolmannen jakson alkuun, Belgia pääsi lopullisesti karkuun.

– Vähän pallo pyöri ja ero pääsi tuollaiseksi. Emme olleet noin paljon huonompia, mutta Belgia pelasi loppuun saakka, Salminen sanoi.

Kuier jäi harmittelemaan heittojaan

Kuier oli tyytyväinen, kun hän pääsi pelaamaan Belgian tähtipelaaja Emma Meessemania vastaan. Hän sanoi ottaneensa WNBA-pelaajan haasteena ja lähteneensä pelaamaan kaksinkamppailuihin täysiä. Meesseman pystyi viimeistelemään 18 pistettä ja nappaamaan 10 levypalloa, kun Kuierin saldo oli 20 pistettä ja 6 levypalloa.

– Olen ihan tyytyväinen peliini, mutta heitot olisivat saaneet upota paljon paremmin, Kuier manasi.

Salminen harmitteli, ettei joukkue pystynyt pelaamaan Kuierille tarpeeksi palloa, mutta myönsi samalla, että fyysisiä ja vahvoja pelaajia täynnä oleva Belgia teki tämän hyvin hankalaksi.

Päävalmentaja muistutti, että Suomella on kasassa nuori ja kokematon joukkue. Siihen nähden hän oli tyytyväinen.

– Tässä ei tullut sellaista repsahdusta kuin viimeksi ja mielestäni me selvisimme hyvin, Salminen sanoi ja viittasi joukkueiden edelliseen kohtaamiseen, jolloin Belgia tehtaili kolmannella neljänneksellä 34 pistettä.

Kaikki peliin viimeiseen otteluun

Suomen EM-karsinta päättyy lauantaina Ukraina-otteluun. Vaikka tällä pelillä ei EM-kisapaikan kannalta olekaan Suomelle merkitystä, ei joukkue aio silti löysäillä.

– Siihen otteluun on samat odotukset kuin tälle pelille. Lähdemme voittamaan ja haastamaan. Uskon, että jokainen laittaa kaikkensa peliin viimeiseen otteluun, Kuier sanoi.

Salminen haluaa nähdä joukkueelta sitä nopeutta, mitä Suomella oli parhaimmillaan Belgiaa vastaan.

– Meillä jäi Belgiaa vastaan pallo vähän käteen, emmekä saaneet sitä liikkeelle sillä tavalla kuin se olisi pitänyt saada. Tuo osa-alue pitää olla Ukrainaa vastaan kunnossa, Salminen totesi.

Suomen ja Ukrainan välistä ottelua voi seurata lauantaina suorana Yle Areenasta kello 16.55 ja TV2:sta kello 17.20 lähtien.

Lue myös:

Belgia murskasi Suomen ohuet EM-mahdollisuudet

Katso tallenne: Korisnaiset joutuivat kovaan kyytiin EM-karsinnassa