1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Mestis

Suomalaisen jääkiekon kulisseissa kuohuu: Imatran Ketterän puheenjohtaja jätti Mestiksen hallituksen – kritisoi kovin sanoin tapaa, jolla päätökset runnotaan läpi

Ketterä jatkaa pelejä Mestiksessä, mutta seuran puheenjohtajalle hallituksen toiminta sai riittää.

Imatran Ketterän puheenjohtaja Mikko Partaselle riitti Mestiksen hallituksen toiminta. Kuva: Ville Toijonen / Yle

Imatran Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen jättää Mestiksen hallituksen. Partasen mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön koronatuen jakaminen oli viimeinen niitti hallituksen toiminnalle.

– Olen jo pitkään ollut tyytymätön tapaan, jolla kokouksia ja esityksiä valmistellaan. Olen kokenut, että siellä ei pääse vaikuttamaan päätöksentekoon. Esitykset tuodaan hyvin valmiina pöytään ja niihin ei enää pääse vaikuttamaan, sanoo Partanen.

Partasen mukaan suomalainen jääkiekko ei mene eteenpäin sellaisella hymistelyllä, mitä Mestiksen hallituksessa on.

– Päätökset tehdään muissa pöydissä, kuin siellä keihin se vaikuttaa. Siellä on omasta mielestäni pieni pelon ilmapiiri. Kun olet eri mieltä, sinut siirretään oppositioon, sanoo Partanen.

Imatran Ketterä on hallitseva Mestiksen mestari. Kuva keväältä 2019. Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Mestikselle ja Naisten liigalle 645 000 euroa, mistä suurin osa meni Mestikselle. Imatran Ketterän osuus oli 28 000 euroa. Ketterä haki tukipäätökseen muutosta.

–Toimitimme korjatut luvut, mutta niitä ei päätöksessä haluttu ottaa huomioon. Kun näinkin mittavasta tukipäätöksestä on kyse, ja se hoidetaan liiton puolelta kahden minuutin puhelulla, niin olisin toivonut siihen hieman enemmän valmisteluaikaa Partanen toteaa.

Partanen ei tarkkaan muista muiden seurojen tukisummia, mutta sanoo niiden olevan moninkertaisia verrattuna Ketterään.

Mestiksen kulissien kuohunnasta kirjoitti torstaina myös Iltalehti (siirryt toiseen palveluun). Iltalehden mukaan esimerkiksi TUTO ja Joensuun Kiekko-Pojat saivat Mestiksen tukipotista molemmat lähes 100 000 euroa, kun joidenkin seurojen osuus jäi Ketterän tavoin lähemmäs 30 000 euroon.

Kausi alkaa viikon päästä

Yli kahden kuukuden tauko Mestiksessä päättyy 11. helmikuuta, kun sarja alkaa uudelleen. Sarjaa jatkaa 12 joukkuetta, kun SaPko ja RoKi ilmoittivat jättävänsä kauden kesken.

Imatran Ketterä sekä muutama muu Mestisjoukkue eivät ole joutuneet lomauttamaan ketään koronakauden aikana. Muita erilaisia säästöjä, kuten palkkojen leikkauksia on tehty Imatrallakin.

– Aikaisempien arvioiden mukaan meille olisi tulossa tästä kaudesta noin 50 000 euroa tappiota. Kun nyt tiedämme miten kevät pelataan, niin summa vielä varmasti muuttuu, sanoo Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen.

Imatran Ketterä on hallitseva Mestiksen mestari, koska viime kautta ei saatu pelattua loppuun.

Yle Urheilu ei ole tavoittanut Mestiksen operatiivista johtajaa Olli Aroa kommentoimaan sarjan tilannetta.

Lue myös:

Mestiksen runkosarja jakautuu kuuden joukkueen lohkoihin – sarja jatkuu jo tiedotettua aiemmin

Iltalehti: Mestiksessä syntyi iso riita koronatuen jaosta

Entinen NHL-vahti Karri Rämö pelasti Mestis-seuran etenkin nuorten pelaajien takia – ihmettelee, miksi ei itse kelpaa pelaamaan SM-liigaan

Mestis jatkuu 13. helmikuuta – SaPKo ja RoKi eivät jatka kautta, lisää poisjääntejä saattaa tulla: "Kaiken kaikkiaan ikävä tilanne"