1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Taavi Vartiainen ja Ilves purkivat sopimuksensa – liigakiekkoilija kertoi syksyllä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään: "Haluan kiittää tuesta"

Vartiainen ei pelannut Ilveksessä yhtään ottelua. Sopimus purettiin tiedotteen mukaan yhteisymmärryksessä.

Taavi Vartiainen ei ennättänyt pelata Ilveksen paidassa yhtään ottelua. Liigauransa kaikki ottelut hän on pelannut Pelicansin paidassa. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

SM-liigajoukkue Ilves ja hyökkääjä Taavi Vartiainen, 26, ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Sopimus oli mallia 2+1.

Vartiainen siirtyi Ilvekseen kuluvaksi kaudeksi, mutta ehti pelata vain yhden ottelun lainalla Mestiksessä.

Vartiainen kertoi syksyllä sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Hän oli tuolloin sairaslomalla sekamuotoisen oirejakson vuoksi.

– Haluan kiittää Ilvestä saamastani mahdollisuudesta ja kaikesta tuesta, jota olen täällä ollessani saanut. Joukkue on täynnä mahtavia jätkiä, joiden kanssa on ollut ilo tehdä töitä. Tulimme tässä kohtaa kuitenkin seuran kanssa yhteistulokseen, että tiemme erkanevat, Vartiainen kertoo Ilveksen tiedotteessa.

Vartiainen korostaa, että hänen pääprioriteettinsä on nyt omassa terveydessä.

– Haluamme kiittää Taavi Vartiaista Ilveksen eteen tehdystä työstä ja toivomme hänelle kaikkea hyvää jatkoon, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela sanoo tiedotteessa.

Vartiainen sai julkisesti paljon kiitosta syksyisestä ulostulostaan. Vartiainen kertoi Ylelle, että hän hoiti tuolloin itseään kuntoon kotikaupungissaan Lahdessa.

– Kun tällainen ajanjakso iskee, on parempi ottaa härkää sarvista ja ennakoida sairautta, kuten olen nyt tehnytkin. Tälla tavalla pysyy langat käsissä, Vartiainen kuvaili tuolloin.

Vartiaisen syksyisen haastattelun voit kuunnella tästä.

Taavi Vartiainen kertoo sairastaneensa vuoden päivät kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Urheilupsykologi kiittelee Vartiaisen avoimuutta. Usein huippu-urheilussa ei haluta puhua mielenterveysongelmista. Toimittajana Taavi Salmivaara.

Lue myös:

Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kertonut jääkiekkoilija Taavi Vartiainen: "On hävettänyt ja ollut todella ristiriitaisia tunteita"