Hyppää sisältöön

Leijonat kohtaa MM-kisojen avausottelussaan Yhdysvallat – turnausta ei välttämättä pelata ilman yleisöä

IIHF julkaisi Latvian MM-kisojen otteluohjelman. Pääsylippujen myynti on kiinni Latvian hallituksen päätöksestä.

Suomi pääsee viimein puolustamaan kevään 2019 MM-kultaansa. Kuva: AOP

Latvian yksin isännöimäksi päätynyt loppukevään jääkiekon miesten MM-turnaus avataan 21. toukokuuta neljällä ottelulla Riiassa, ja kahden vuoden takaista MM-kultaansa puolustava Suomi pääsee vauhtiin seuraavana päivänä.

Leijonien avausvastus lauantaina 22. toukokuuta on Yhdysvallat, selviää Kansainvälisen jääkiekkoliiton perjantaina julkistamasta otteluohjelmasta.

MM-kisat avataan 21. toukokuuta A-lohkon ottelulla Venäjä-Tshekki ja B-lohkon kamppailulla Saksa–Italia. Avauspäivän iltapelit ovat A-lohkon Valko–Venäjä–Slovakia ja Latvia–Kanada.

Suomi pelaa kisoissa B-lohkossa, joka pelataan kisojen päähallissa Arena Rigassa. USA-kohtaamisen jälkeen Suomi kohtaa 23. toukokuuta Kazakstanin, 25. toukokuuta Norjan, 27. toukokuuta Italia, 29. toukokuuta Saksan, 30. toukokuuta Latvian ja lohkon päätöspelissä 1. kesäkuuta Kanadan.

MM-turnausta piti alun perin pelata Valko-Venäjällä ja Latviassa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF otti kuitenkin Valko-Venäjältä kisaisännyyden pois, mikä johtui Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteesta ja turvallisuustekijöistä. Otteluohjelma noudattelee pääosin alkuperäistä, ennen kisojen siirtämistä päätettyä ohjelmaa.

MM-kisoja ei välttämättä järjestetä ilman yleisöä. IIHF:n mukaan sekä liitto että järjestäjät ovat valmiita tarjoamaan pääsylippuja kolmen päivän sisällä siitä, kun Latvian hallitus hyväksyy yleisön päästämisen otteluihin.

Tällä hetkellä Latviassa pelataan pääsarjakiekkoa tyhjille katsomoille.

Lue myös: