Ilkka Herola taisteli 16. sijalta neljänneksi, lopun kolarointi jäi harmittamaan: "Frenzel suikkasi sauvojen päälle, mutta se on joskus tällaista"

Ilkka Herola hävisi voittajalle vain 3,8 sekuntia.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola

Ilkka Herola teki lauantaina vahvaa jälkeä yhdistetyn maailmancupin hiihto-osuudella Saksan Klingenthalissa. Mäkiosuuden jälkeen 16. sijalla ollut Herola kiri maaliin hienosti neljäntenä.

Kilpailun voitti Saksan Vinzenz Geiger, jolle voitto oli uran seitsemäs.

Herola ponnisti mäkiosuudella 129,5-metrisen hypyn ja lähti hiihto-osuudelle minuutin ja 23 sekuntia kärkeä jäljessä. Kymmenen kilometrin hiihdossa hän kohensi sijoitustaan 12 pykälällä ja jäi voittoajasta vain 3,8 sekunnin päähän.

Saksalaisten panos kotikisassa oli vahva, sillä Saksa otti kilpailusta kolmoisvoiton, kun Fabian Riessle (+3,5) ja Eric Frenzel (+3,6) löivät Herolan loppukiritaistossa. Loppusuoralla hieman Frenzelin kanssa kolaroinut ja horjahtanut Herola jäi palkintokorokesijoituksesta vain 0,2 sekunnin päähän.

Herola oli pääosin tyytyväinen päiväänsä, mutta hiihto-osuudella olisi ollut mahdollisuuksia enempäänkin.

– Mäessä ihan kohtalainen hyppy. Ei mikään katastrofi, ja ihan ok paikka siitä tuli lähteä hiihtämään. Sain letkan kiinni, ja jännäksihän se meni. Kun Geiger irtosi viimeisen kierroksen puolivälissä, jäin Johannes Rydzekin taakse pussiin ja totaalisesti siitä Geigerin kyydistä, Herola kommentoi Hiihtoliiton äänitallenteessa.

– Kaiken kruunasi loppusuora. Juuri kun olin tehnyt kaistavalintani, Frenzel suikkasi sauvojen päälle ja se loppukiri jäi siihen. Joskus se on tällaista, ja ihan nyt ei realisoitunut tulos tuossa. Suoritusten osalta ihan kohtalainen päivä kuitenkin.

Eero Hirvonen (+1.56,4) oli kilpailun 23:s ja Arttu Mäkiaho 47:s. (+5.39,4).

Uutista ja otsikkoa päivitetty kello 13.00: päivitetty Herolan kommentit.

Tulospalvelu:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Brittihiihtäjän karmivalla kaatumisella raju seuraus – pohjeluu murtui, MM-kisat jäämässä väliin

Jasmi Joensuu sivusi uransa parasta maailmancupissa, Verneri Suhonen säväytti miesten sprintissä – "Tänään oli elämäni paras hiihtopäivä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat