Suora

  • Uimahyppyjen EM

Tokion olympiapomoa vaaditaan tilille naisia vähättelevistä kommenteista, Japanin tennistähti pettyi: "Tietämättömän ihmisen lausunto"

Lauantaina kerrottiin, että yli 110 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen saada Yoshiro Morille seuraamuksia puheistaan.

olympialaiset
Yoshiro Moriq
Getty Images

Tokion olympialaisten järjestelykomitean johtaja Yoshiro Mori nostatti tällä viikolla kohun naisia vähättelevistä kommenteista. Japanin entinen pääministeri Mori, 83, antoi ymmärtää, että järjestelykomitean kokoukset eivät ole tehokkaita naisten takia.

– Kokoukset, joissa on paljon naisia, vievät tuhottomasti aikaa. Jos naisten lukumäärää lisätään eikä heidän puheaikaansa rajoiteta, heidän on vaikea lopettaa, mikä on ärsyttävää, Mori sanoi.

Japanin olympiakomitean tavoite on nostaa naisten osuus hallituksen jäsenistä 40 prosenttiin, mutta tällä hetkellä olympiakomitean 24 hallituksen jäsenen joukossa on vain viisi naista.

Mori pyysi anteeksi kommenttejaan, mutta vetoomuksen mukaan "hän ei tunnu ymmärtävän tai haluavan ymmärtää perussyitä syrjinnälle". Vetoomus vaatii, että Japanin olympiakomitea sekä maan ja Tokion hallinto harkitsevat mahdollisia seuraamuksia olympiapomolle.

Japanilaisurheilijoista muun muassa tennismaailman ykköstähtiin kuuluva Naomi Osaka kritisoi Morin kommentteja.

– Mielestäni se oli tietämättömän ihmisen lausunto. Jonkun, joka sanoo noin, täytyy todella tietää kommentoitavasta asiasta enemmän, Osaka totesi France24:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– Haluan kuulla syyt tuollaisiin kommentteihin.

Maailman eniten tienaaviin naisurheilijoihin kuuluva Osaka, 23, ei lähtenyt vaatimaan Morin eroamista, vaan hän toivoo, että Mori ymmärtäisi kommenttiensa olevan vääriä.

Lue myös:

Olympiapomo vähätteli naisjäseniä – pyytää nyt anteeksi asiattomia kommenttejaan

Olympiapomo vähättelee lehtitietojen mukaan Tokion kesäkisojen järjestelytoimikunnan naisjäseniä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat