Tennislupaus Otto Virtaselle uran toinen turnausvoitto

Otto Virtanen voitti ITF-turnauksen Kazakstanissa.

Otto Virtanen ja palkintolautanen. Kuva: Tennisliitto

Otto Virtanen, 19, aloitti kautensa täydellisesti voittamalla $15,000 ITF-turnauksen Kazakstanissa. Kyseessä on suomalaisen uran toinen kaksinpelin ammattilaisturnausvoitto. Ensimmäinen turnausvoitto tuli viime marraskuussa Virossa.

Virtanen (ATP-617) oli läpi viikon hyvässä iskussa kovilla sisäkentillä pelatussa turnauksessa. Sunnuntaisessa loppuottelussa 22-vuotias saksalainen Mats Rosenkranz (ATP-575) pysyi hyvin mukana avauserän verran, mutta lopulta Virtanen kiihdytti turnausvoittoon erin 7–5, 6–3. Hieman reilun tunnin kestäneessä ottelussa suomalainen syötti kymmenen ässää ja kohtasi vain yhden murtopallon viimeisessä syöttövuorossaan.

– Hyvä fiilis oli koko ajan kentällä. Syöttö toimi koko ottelun ajan – vastustajakin syötti hyvin, mutta sain kuitenkin muutaman kerran murrettua. Sain tärkeät onnistumiset tiukkoihin pisteisiin ja sitä kautta tulivat murrot erissä sekä sitä myötä otteluvoitto, kertoi Virtanen.

Virtanen jatkaa pelejään ensi viikolla samassa pelipaikassa. Suomalaisista ovat myös mukana suoraan pääsarjassa Patrik Niklas-Salminen ja karsinnoissa Iiro Vasa. Virtanen kertoo, että hänen pyrkimyksenään on päästä nopeasti pelaamaan ATP Challenger -turnauksia.

– Pelaan ITF-kilpailuja ja katson Challenger-turnauksia, joihin mahtuisin mukaan karsimaan. Sitä kautta rakennan tietäni ylöspäin.

Lue myös: