1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Uskomaton tuomarifarssi Columbuksessa nakersi Patrik Lainetta ja Joonas Korpisaloa: "Kaikkien aikojen vitsi"

Columbus Blue Jackets koki sunnuntain NHL-kierroksella käsittämättömän oikeusmurhan.

Joonas Korpisalon maalilla riitti vipinää Columbuksen ja Carolinan kamppailussa. Kuva: Getty Images

Columbuksen ja Carolinan NHL-ottelun puhuttavin tilanne sattui toisen erän lopussa. Carolina siirtyi Vincent Trocheckin osumalla 4–3-johtoon.

Harva ymmärsi, miten on mahdollista, että Carolinan päivänselvä paitsiomaali pystyttiin hyväksymään vielä videotarkastuksen jälkeen.

Ikään kuin tässä ei olisi vielä ollut riittävästi draamaa, tuomarit päättivät peruuttaa väärästä haastosta Columbukselle antamansa kahden minuutin rangaistuksen kesken jäähyn.

Kun joukkueet palasivat erätauolta kolmanteen erään, tuomarit ilmoittivat, että jäähykellossa ollut 45 sekuntia pyyhitään pois ja pelaaja pääsee takaisin jäälle. Maali kuitenkin jäi taululle.

– Kaikkien aikojen vitsi, Columbuksen Patrik Laine puhisi pohjoisamerikkalaismedialle Carolinaa vastaan pelatun NHL-kamppailun jälkeen.

Laineen näkemykseen oli melko helppo yhtyä.

– Ei noin saa käydä, Columbuksen suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo raivosi Yle Urheilulle.

Korpisalo oli vielä ottelun jälkeenkin todella hämillään sekavasta käänteestä.

– En ole ikinä nähnyt tai kuullut, että missään olisi tapahtunut vastaavaa. Sehän oli ihan selvä paitsio. Sitten tuomarit tulivat ennen kolmannen erän alkua sanomaan, että jäähy pois, maali jää. Käsittämätöntä. Joku siellä yläkerrassa suhmuroi ihan kunnolla, Korpisalo jatkoi.

– Kuulin, että siellä olisi ollut joku harjoittelija tuomarina ylhäällä, Korpisalo naurahti epäuskoisena.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

"Onhan tuo uskomatonta touhua"

Maalin pelissä karkea tuomarivirhe näytteli suurta roolia. Virhettäkin enemmän joukkueita hämmensi kesken kaiken peruutettu jäähy.

– Jos on tapahtunut virhe, niin silloin pitäisi todeta, että nyt meni näin ja jättää se jäähykin sinne taululle lojumaan. Pelin jälkeen voi sitten pyytää anteeksi virhettä. Onhan tuo uskomatonta touhua ja varsinkin, kun on mahdollisuus videolta näitä asioita tarkistaa, Korpisalo manasi.

Ei Laineen, Mikko Koivun ja Korpisalon edustama Columbus kuitenkaan pelin aikana malttiaan tilanteen vuoksi menettänyt. Pelin jälkeen kommentit olivat kitkerämpiä ja muun muassa Columbuksen päävalmentaja John Tortorella kieltäytyi kommentoimasta tilannetta millään tavalla.

– Ei siinä pelin aikana voinut hermostua. Sen jälkeen, kun maali hyväksytään, elämä jatkuu. Se tilanne oli sitten ohi. Sellaista se on, kai niitä virheitä sattuu tässä elämässä kaikille.

Ottelu oli muutenkin Columbukselle ja varsinkin Korpisalolle itselleen vaikea. Se hävisi ottelun karkeiden yksilövirheiden ja muutamien erikoisten pomppujen jälkeen lukemin 5–6. Esimerkiksi voittomaali pomppi Korpisalon ohi todella erikoisesti oman puolustajan käden kautta.

– Aivan karmea peli. Sanotaanko näin, etteivät olleet kiekkojumalat tänään minun puolellani, Korpisalo tuhahti.

Patrik Laine teki Columbukselle ottelussa kaksi maalia.

Lue myös:

Patrik Laineen kahden maalin tykitys ei riittänyt Columbukselle – Sebastian Ahon syöttötaituruus palkittiin voitolla