Hyppää sisältöön

Millainen käskyttäjä on yli 800 ottelua SM-liigassa valmentanut Pekka Virta? Lukon Heikki Liedes kertoo, miten kasvoi kovassa koulussa luottokapteeniksi

Heikki Liedes kertoo Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjassa pitkästä yhteisestä taipaleestaan Pekka Virran kanssa.

Kuva: Tomi Hänninen
Heikki Liedes kertoo Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjan tuoreimmassa jaksossa Rauman Lukon menestyksen taustoista.

Rauman Lukko on jatkanut jääkiekon SM-liigassa tällä kaudella siitä, mihin viime keväänä jäi. Yksi joukkueeseen tullut muutos on kapteenin C-kirjaimen siirtyminen Heikki Liedeksen rintaan. Vaikka Liedeksen ja päävalmentaja Pekka Virran alku ei aivan ruusuilla tanssimista ollutkaan, luottamus joukkueessa on vahva ja tulokset ovat olleet sen mukaisia.

Lukko on liigan kärjessä ja Virta sai alkuvuodesta vyölleen kolmantena valmentajana sarjan historiassa 800 ottelua päävalmentajana. Liedes kertoo Ilmari Pitkänen: Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjassa, millainen valmentaja Virta on ja miten hän itse kasvoi Virran kovassa koulussa Lukon kapteeniksi.

– Kaikki on lähtenyt omasta henkisestä kasvustani. Miksi suhteemme on hyvä? Olemme "Peksin" kanssa rehellisiä, olemme keskustelleet asioista ja menneet eteenpäin. Peksi on reilu ja rehti valmentaja. Hän antaa mahdollisuuden, kun hän näkee, että asioita tehdään oikein, Liedes kertoo.

– Harjoittelemme todella kovaa. Meillä ei ole yhtään huonokuntoista jätkää. Se on yksi menestyksemme salaisuuksista, vaikka salaisuushan se ei ole. Vapaapäiviä ei tarvitse kysellä.

Entä millainen pelaaja ja ihminen on Liedes itse? Miten HPK:sta ponnistanut hyökkääjä on vakiinnuttanut paikkansa liigassa avainpelaajana ja ketä hän itse katsoi ylöspäin nuorempana? Vastaukset saat kuuntelemalla jakson klikkaamalla yllä olevaa soitinta tai tätä linkkiä.

Unelmia ja kiekkohommia on kokeneen SM-liigakiekkoilijan Ilmari Pitkäsen audiosarja, jossa luistellaan jääkiekkoilijan elämään lajin sisälle. Myös Yle Puheen Kiekkokierroksella kuultavassa sarjassa vieraina ovat mielenkiintoisimmat kiekkopersoonat, jotka raottavat verhoa kulissien taakse.

Sarjassa ovat Liedeksen lisäksi vierailleet muiden muassa NHL:n nuori tähti Miro Heiskanen, toisella yrityksellään NHL:n valloittanut Mikko Koskinen, maalipyssy Teemu Pulkkinen ja KHL:ssä ennätyksiä rikkova Markus Granlund. Koko sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Lue myös: