Suora

  • Urheiluruutu
  • Kroatia, ennakkotunnelmia
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Mikko Koivu lopettaa NHL-uransa: "Olen ikuisesti kiitollinen"

Koivu pelasi NHL:ssä 16 vuoden aikana yli tuhat ottelua. Hän ilmoitti uran päättymisestä kesken kauden.

NHL
Mikko Koivu
Koivu pelasi uudessa seurassaan Columbus Blue Jacketsissa vain seitsemän ottelua.Getty Images

Jääkiekon maailmanmestari ja NHL-konkari Mikko Koivu lopettaa mittavan pelaajauransa. Koivun päätöksestä tiedottaa (siirryt toiseen palveluun)hänen edustamansa NHL-seura Columbus Blue Jackets.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Tämä ei ollut minulle helppo päätös, koska olen rakastanut jokaista hetkeä Columbuksessa. Toivoin todella, että voisin auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa tällä kaudella. Totuus on kuitenkin se, että en ole pystynyt pelaamaan sillä tasolla, millä haluaisin itseni ja joukkuekavereideni kannalta, joten nyt on oikea aika jäädä eläkkeelle jääkiekosta, Koivu totesi tiedotteessa.

Koivu, 37, pelasi NHL:ssä 15 vuotta Minnesota Wildissa ja viime syksystä lähtien muutaman kuukauden Columbuksessa. Minnesota varasi turkulaislähtöisen Koivun ensimmäisellä kierroksella numerolla kuusi vuoden 2001 varaustilaisuudessa.

Minnesotan kapteenina vuosina 2009–20 toiminut Koivu pelasi NHL-urallaan kaikkiaan 1035 ottelua, joissa hän teki 206 maalia ja antoi 505 maalisyöttöä.

– Olen ikuisesti kiitollinen Minnesota Wildille ja Columbus Blue Jacketsille mahdollisuudesta elää unelmaani ja pelata NHL:ssä 16 vuoden ajan, Koivu sanoi.

Koivu pelasi uudessa seurassaan Columbuksessa seitsemässä ottelussa kirjauttaen tehopisteet 1+1.

– Mikko Koivu on viimeisen päälle ammattilainen, ja vaikka olemme pettyneitä, että hänen aikansa Columbuksessa jäi niin lyhyeksi, ymmärrämme hänen päätöksensä, joka osoittaa hänen kunnioituksensa jääkiekkoa, organisaatiotamme ja joukkuetovereitaan kohtaan, Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen totesi tiedotteessa.

– Toivon Mikolle onnellisia vuosia hänen siirtyessään seuraavaan vaiheeseen elämässään.

Koivu edusti Suomen maajoukkuetta kaksissa talviolympialaisissa: vuonna 2006 Suomi otti Torinossa hopeaa ja 2010 Vancouverissa pronssia. Hän toimi kapteenina vuoden 2011 MM-kisoissa, joissa Suomi voitti historiansa toisen maailmanmestaruuden.

Lue myös:

Kommentti: Mikko Koivu päätti uransa tavalla, jota voi vain ihailla – suomalaisen jääkiekon suuri johtaja jättää lajille valtavan perinnön

Lahjakkaasta turkulaisesta tuli Minnesotan ikuinen kapteeni, joka päätti Leijona-fanien loputtomalta tuntuneen odotuksen – näistä hetkistä Mikko Koivun mittava ura muistetaan

Mikko Koivu vakuuttaa Columbuksessa, Miro Heiskasella kolmen tehopisteen ilta – Eetu Luostarinen ja Valtteri Filppula maalin makuun

Kekäläisen Columbus Blue Jackets pestasi Mikko Koivun

Mikko Koivu pohtii Yle Urheilulle yhä uransa kohtaloa – ovi NHL:ään on nyt taas auki: "On aika uudelle haasteelle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat