Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Mikko Koivun juliste koristi Leijonissa debytoivan Anton Lundellin huoneen seinää – näitä asioita Lundell ihailee Leijonien kultakapteenissa

Anton Lundell odottaa innolla EHT-turnausta, mutta toppuuttelee spekulaatioita kevään MM-kisoista.

jääkiekko
Anton Lundell
Anton Lundell on viimeistellyt SM-liigassa alkukauden aikana jo kaksi hattutemppua. Petri Saarelainen / AOP

Leijonissa nähdään torstaina alkavassa Ruotsin EHT-turnauksessa kolme ensikertalaista, kun KalPan Aleksi Klemetti, SaiPan Santeri Virtanen ja nuorten MM-kisoissa kapteenina toiminut Anton Lundell pelaavat ensimmäisen ottelunsa miesten maajoukkueessa.

Kolmikosta kenties mielenkiintoisin nimi on SM-liigan maalipörssissä kolmatta sijaa pitävä Lundell. Loistavasti kautensa aloittanut nuori sentteri on pelannut HIFK:ssa 24 ottelua yli piste per peli -tahdilla tehoin 16+9=25. Lundell on luonnollisesti innoissaan, että hän pääsee näyttämään taitojaan myös miesten maajoukkueessa.

– Olen todella innoissani. Kiva päästä pelaamaan kovia pelejä Euroopan kärkipelaajia vastaan ja mittamaan, missä oma taso menee. Lähden pelaamaan ihan samalla lailla kuin aikaisemminkin tällä kaudella ja luotan siihen, että se toimii, Lundell sanoi turnauksen etätiedotustilaisuudessa.

Lundell kokee kehittyneensä viime kauteen verrattuna jokaisella osa-alueella. Tämä on näkynyt kasvaneena itseluottamuksena.

– Viime kausi oli jo hyvä ja pelasin ajoittain todella hyvin. Pystyin auttamaan joukkuetta voittamaan, tein tulosta ja pystyin olemaan johtava pelaaja. Mielestäni olen pystynyt hyvin jatkamaan tällä kaudella siitä ja jopa nostanut tasoa. Tuntuu paremmalta kuin viime kaudella, Lundell tuumii kehittymisestään.

"Haluan näyttää, mitä osaan"

19-vuotias HIFK-sentteri loisti myös vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa, joissa hän viimeisteli seitsemään otteluun tehot 6+4=10 ja kipparoi joukkueen MM-pronssille. Jos Lundell jatkaa samalla tavalla myös miesten tasolla, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen voi hyvinkin valita Lundellin myös kevään MM-kisoihin.

Lundell kuitenkin toppuuttelee spekulaatioita.

– Sinne on pitkä aika, enkä halua hirveästi lähteä spekuloimaan. Totta kai koitan tehdä parhaani ja haluan näyttää tässä turnauksessa, mitä osaan ja millä tasolla pystyn pelaamaan. Pitää koittaa pelata hyvin loppukausi. Jos pelaan tarpeeksi hyvin, niin koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu.

Anton Lundell
Anton Lundell kipparoi Suomen MM-pronssille nuorten kisoissa. Matt Zambonin / AOP

Johtajuutta ja periksiantamattomuutta

Suomalaisen jääkiekon päivän puhuttanein uutinen kerrottiin tiistaina, kun Columbus Blue Jacketsissa alkukauden pelannut Mikko Koivu päätti yllättäen lopettaa uransa kesken NHL-kauden. Koivu pelasi ensimmäiset ottelunsa Nuorissa Leijonissa samana vuonna, kun Lundell syntyi, joten suomalaislupaus on päässyt seuraamaan Koivun uraa ja hänen parhaimpia vuosiaan tiiviisti.

– Olen katsonut paljon hänen pelejään varsinkin MM-kisoissa ja NHL:ssä. Muistan, että nuorempana minulla oli juliste seinällä, kun Koivu nostaa pyttyä 2011 MM-kullan jälkeen. Hän on ollut sellainen pelaaja, jota olen katsonut ylöspäin ja seurannut paljon. Juuri se johtajuus ja periksiantamattomuus ovat sellaisia asioita, joita on jäänyt mieleen. Hieno ura ja upea pelaaja, Lundell kuvailee.

Leijonat aloittaa turnauksensa torstaina 11.2.2021 Venäjää vastaan kello 16.00 alkaen. Lundell ei vielä tiedä hänelle kaavailtua roolia, mutta sentteri on aloittanut turnaukseen valmistavat harjoitukset samassa ketjussa Jere Innalan ja Niko Ojamäen kanssa.

Lue myös:

Ei vain lahjakkuuden varassa – Anton Lundell hämmästyttää kypsällä asenteellaan vanhemmatkin pelaajat, Raimo Summanen kertoo tähtisentterin merkittävästä oivalluksesta

Kommentti: Mikko Koivu päätti uransa tavalla, jota voi vain ihailla – suomalaisen jääkiekon suuri johtaja jättää lajille valtavan perinnön

Mikko Koivu kertoo, kuinka lopettamispäätös kypsyi: ”En pystynyt enää nauttimaan”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat