Hyppää sisältöön

Naisten korisliigaa johtavalle PeKalle etsitään nyt uutta päävalmentajaa – seura haluaa joukkueen ohjaksiin "hyvän tyypin"

Peli-Karhujen naisten korisliigajoukkueelle etsitään uutta päävalmentajaa, koska Roope Mäkelä sai päävalmentajan pestin KTP-Basketin miesten korisliigajoukkueesta.

Tällä hetkellä Peli-Karhujen naisten korisliigajoukkuetta valmentaa Roope Mäkelä. Kuva: Tomi Hänninen

Naisten korisliigassa pelaava kotkalaisseura Peli-Karhut on aloittanut uuden päävalmentajan etsimisen.

Seuran nykyinen päävalmentaja Roope Mäkelä kertoi aiemmin tällä viikolla siirtyvänsä ensi kaudella KTP-Basketin edustusjoukkueen johtoon. 46-vuotias Mäkelä on valmentanut PeKaa liki viisi kautta syksystä 2016 asti. Hänen valmennuksessaan joukkue on voittanut kaksi Suomen mestaruutta sekä cup-mestaruuden.

Lue lisää: Voittamattoman PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä siirtyy KTP-Basketin ohjaksiin: "Luonnollinen seuraava askel"

Peli-Karhuissa Mäkelän lähtöuutinen tuli jonkinasteisena yllätyksenä. Mäkelällä oli sopimus tämän kauden loppuun asti, mutta jatkosta ei oltu vielä keskusteltu.

– Roopen mahdollisesta lähdöstä ei oltu tässä vaiheessa kautta vielä puhuttu ollenkaan etukäteen, ja siinä mielessä uutinen tuli tietyllä tapaa yllätyksenä. Seurajohto osasi kuitenkin jollain tavalla arvuutella asiaa etukäteen varsinkin, kun KTP-Basketin entinen päävalmentaja jättäytyi tehtävästä pois, PeKan joukkueenjohtaja Joona Etula kertoo.

KTP-Basketin päävalmentajan paikka vapautui, kun Tomi Kaminen irtisanoutui tehtävästä tammikuun lopussa. Kaminen ei saanut joukkuetta pelaamaan haluamallaan tavalla, joten hän päätti jättäytyä tehtävästä. Tällä hetkellä joukkuetta valmentaa väliaikaisesti Jyri Lehtonen.

Haussa hyvä tyyppi

Peli-Karhut etsii uudeksi päävalmentajaksi ensisijaisesti hyvää tyyppiä, jonka kanssa on mukava työskennellä. Päävalmentajalta vaaditaan myös määrätietoisuutta.

– Pitää olla ajatus siitä, mitä lähtee viemään eteenpäin. Vaativa pitää myös olla, joukkueenjohtaja Joona Etula sanoo.

Etulan mukaan tarkoituksena ei ole täyttää Roope Mäkelän saappaita.

Peli-Karhut on voittanut kaikki pelinsä naisten korisliigan runkosarjassa tällä kaudella. Kuva: Tomi Hänninen

– Haluamme luoda uudelle valmentajalle rennon fiiliksen, ettei hänen tarvitse seurata tehtävässä ketään edeltäjäänsä. Uusi valmentaja saa lähteä täysin puhtaalta pöydältä luomaan omaa konseptiaan.

Pelaajakokemusta päävalmentajalta ei vaadita, vaikka se plussaa onkin – kuten myös pitkä kokemus valmentajan töistä.

– Kyllähän me pyrimme hankkimaan sellaisen valmentajan, jolla on kokemusta taustalla, ja joka tietää mitä tekee, Joona Etula sanoo.

Terävä sarjakärki

Tällä kaudella PeKa on ollut naisten korisliigan runkosarjassa ylivoimainen vastus muille. Se on voittanut kaikki 18 peliään.

Joukkueenjohtaja Joona Etula uskoo, että PeKan viime vuosien menestys kumpuaa hyvästä yhteishengestä ja siitä, että pelaajat viihtyvät joukkueessa.

– Roopelle täytyy nostaa hattua siitä yhteishengestä, mitä hän on luonut joukkueen sisälle. Treeneissä on hauskaa, vaikka asioita tehdäänkin tosissaan. Tottakai meillä on ollut myös hyviä pelaajia, mutta vaikka joukkueessa olisi 20 hyvää pelaajaa, jotka eivät puhalla yhteen hiileen, niin ei siitä tule mitään.

Tulevana viikonloppuna Peli-Karhuilla on edessään seuraava näytön paikka, kun joukkue pelaa koripallon naisten Suomen cupin loppuottelussa.

Seuran puhelin on jo alkanut soida

Peli-Karhujen joukkueenjohtaja Joona Etula uskoo, että päävalmentajan paikka on houkutteleva juuri PeKan viime vuosien menestyksen vuoksi.

Seura onkin saanut jo yhteydenottoja päävalmentajan pestistä kiinnostuneilta.

– Pari puhelua on tullut, enempää en tässä vaiheessa paljasta, Etula sanoo.

Etulan mukaan uusi päävalmentaja olisi hyvä olla valittuna, ennen kuin naisten pudotuspelit alkavat maaliskuun loppupuolella.

– On aina sitä parempi, mitä nopeammin uusi päävalmentaja löytyy.

Uuden valmentajan työt alkavat kuluvan kauden loppuessa.