Suomalaishiihtäjän taklanneen Aleksandr Bolshunovin tapaus ei etene syyteharkintaan – poliisin esiselvitys Salpausselän kisojen selkkauksesta valmistui

Venäläishiihtäjän toiminta täytti lievän pahoinpitelyn tunnusmerkit.

hiihto
Joni Mäki Aleksandr Bolshunov
Katso dramaattisen miesten viestin lopputapahtumat kuvaa klikkaamalla!

Poliisi ei vie Salpausselän kisojen miesten viestin loppusuoran selkkausta syyteharkintaan. Poliisi on saanut valmiiksi esiselvityksen tilanteesta, jossa venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunov löi hiihtosauvalla edellä hiihtänyttä Suomen Joni Mäkeä ja törmäsi tämän selkään niin, että Mäki kaatui.

Poliisin mukaan teko täytti lievän pahoinpitelyn tunnusmerkit. Selvityksessä on huomioitu, että taklauksen aiheuttamat vammat olivat vähäiset, ja kyse oli kilpailutilanteesta, jossa Bolshunov oli ilmeisen kiihtynyt ja toimi impulsiivisesti.

Mäki on ilmoittanut, ettei hän vaadi rangaistusta eikä hänellä ole korvausvaatimusta. Näin ollen asia ei etene esitutkinnan kautta syyteharkintaan, koska syyttäjällä ei ole asiassa syyteoikeutta.

Salpausselän kisojen jälkeen kaksi kansalaista teki sähköisen rikosilmoituksen hiihtokilpailun tapahtumista.

11.2.2020 klo 17:00 Korjattu otsikkoa.

Lue myös:

Joni Mäki ei ole jutellut Aleksandr Bolshunovin kanssa, mutta ei kanna kaunaa venäläiselle: "Toivon hänelle vain parasta"

Valitus Bolshunovista on tehty, Hiihtoliitto pyytänyt FIS:iä arvioimaan rangaistuksen tasoa

Nyt puhuu Bolshunov! Maalialueella sikaillut venäläinen väittää NRK:lla rajua taklaustaan vahingoksi – "Halusin vain jutella"

Katso täysi mälli! Venäjän supertähti jyräsi Suomen hiihtosankarin – Sami Jauhojärvi tulistui uskomattomasta törkytempusta: "Hylkäyksen paikka"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat