Suora

  • Elävä arkisto esittää

Lapin MM-rallissa ajetaan lumilapiot takakontissa – moottorikelkkapartiot valvovat, ettei reitin varrelle tule yleisöä

MM-historian pohjoisin ralli ajetaan lumisilla metsätaipaleilla. Yleisöllä ei ole lupaa tulla paikalle.

ralliautoilu
Rallybil kommer med hög hastighet på vinterväg.
MM-ralli ajetaan Rovaniemen ja Kemijärven maisemissa.Taneli Niinimäki

Rovaniemen MM-ralli pidetään helmikuun viimeisenä viikonloppuna ilman yleisöä ja viranomaiset myös valvovat, ettei rallikansaa paikalle tule. Tiet rallireittien lähellä suljetaan ja maastossa valvovat poliisien ja Metsähallituksen erätarkastajien moottorikelkkapartiot.

Komisario Risto Määttä Lapin poliisista kertoo, että poliiseja irrotetaan ralliviikonlopun valvontatehtäviin niin paljon kuin mahdollista.

– Kaikki mitä irti saadaan. Valvontaa pitää tehdä niin pitkäkestoisesti, lauantainakin aamuvarhaisesta puoleen yöhön.

Poliisi on varautunut myös lennokkien käyttöön.

Ralli sai viranomaisluvan sillä ehdolla, että yleisöä ei paikalle päästetä. Tammikuisessa Tunturirallissa tilanne oli sama, eikä mainittavia ongelmia Tunturirallin kilpailunjohtajana toimineen Heikki Isomaan mukaan ollut.

– Tunturirallia jaksettiin seurata kotona ja toivon sydämestäni, että niin toimitaan myös nyt. Ja jos joku tuntee piston sydämessään, niin korjatkoon tämän rallin kohdalla toimintaansa, Isomaa toteaa.

Hän toimii MM-rallissa kilpailunjohtajan avustajana.

Järjestäjät vetoavat siihen, että rallin ystävät seuraisivat kilpailua kotona. Esimerkiksi Yle välittää rallitunnelmia niin Ralliradiossa, TV:ssä kuin verkossa.

Puolitoistatuhatta koronatestiä

Ralliin osallistuu noin 60 kilpailijaa ja kaikkiaan noin 800 ihmisen huoltojoukot. Lisäksi Rovaniemelle tulee kansainvälistä mediaa.

Isomaa kertoo, että kaikilta ulkomailta tulevilta vaaditaan kororatesti kotimaasta ja Rovaniemelle saavuttaessa. Jos he viipyvät Rovaniemellä kauemmin kuin kuusi vuorokautta, tehdään kolmas testi.

– Rallin aikana tullaan tekemään arviolta 1500 koronatestiä, Isomaa kertoo.

Hän korostaa, että osallistujat maksavat itse testinsä eikä lasku lankea lappilaisille. Testauskapasiteetti ei myöskään ole pois paikallisilta, vaan järjestäjät ovat hankkineet sen erikseen rallia varten.

Rovaniemen MM-rallin kilpailunjohtajan avustaja Heikki Isomaa
Heikki Isomaa toimii Rovaniemen MM-rallissa kilpailujohtaja Kai Tarkiaisen avustajana.Annu Passoja / Yle

Kaikki ralliin tavalla tai toisella osallistuvat, siis kilpailijat, huoltojoukot, toimitsijat ja media, on jaettu ryhmiin, jotka liikkuvat, yöpyvät ja aterioivat erikseen.

– Tämä on iso ponnistus ja kiitän rovaniemeläisiä majoitusliikkeitä ja ravintoloita, että he ovat ottaneet haasteen vastaan, Isomaa sanoo.

Pakkasrajaa ei tunneta

Rovaniemen MM-ralli voi myös hyvin olla rallihistorian kylmin. Rallin säännöissä edellytetään, että jokaisessa kilpailun autossa on lämpimiä vaatteita ja kaksi lapiota.

Huoltoparkin päällikkönä toimiva Tuukka Terva-aho miettii, miten huoltotiimit saavat pidettyä tilat lämpimänä ja generaattorit pyörimässä, jos pakkaset ovat kovin purevat.

– Itse en ole ainakaan huomannut säännöissä pakkasrajoituksia, joten niin kauan ajetaan kun vehkeet lähtevät käyntiin ja tietoliikenneyhteydet pysyvät kunnossa.

Yleisöä ei ole auttamassa kinokseen ajaneita, mutta toimitsijoita on reittien varrella tasaisesti alle kilometrin välein auttamassa kilpailijoita.

Erikoiskokeet ovat pitkälti samat kuin Tunturirallissa, mutta jotkut niistä ajetaan vastakkaiseen suuntaan tai lyhyempinä.

MM-ralli eli Arctic Rally Finland ajetaan 26 - 28.2 Rovaniemellä ja Kemijärvellä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat