Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup

Ykkösveskarin loukkaantuminen antaa muille näytönpaikan – maajoukkueen maalivahtivalmentaja kertoo, ketkä kolkuttelevat Noora Rädyn takana

Maajoukkueen maalivahtivalmentaja Vesa Virta vakuuttaa, että maalivahtipeliin ei MM-kisamenestys tule kaatumaan.

jääkiekko
Noora Räty
Noora Räty sai alavartalovamman seurajoukkueensa näytösottelussa Venäjän maajoukkuetta vastaan.AOP

Maalivahtivalmentaja Vesa Virta pitää Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahti Noora Rädyn loukkaantumista valitettavana, mutta samalla tilanne tuo mahdollisuuden muille pelaajille nousta ykkösmaalivahdiksi ensi kevään MM-kisoihin. Räty on pitänyt paikkaa vuosien ajan. Juuri hän torjui esimerkiksi edellisissä MM-kisoissa vuonna 2019 Suomelle historiallisen MM-hopean.

Taustalla on ollut haastajia, jotka eivät tähän mennessä ole päässeet pelaamaan kovimpia pelejä arvokisoissa. Nyt Virran mukaan näyttöpaikan saavat erityisesti HPK:n Meeri Räisänen ja Ilveksen Anni Keisala. Molemmat ovat hyvässä kunnossa ja joutuneet tekemään myös töitä, isoja torjuntamääriä liigajoukkueissaan.

– Hieno mahdollisuus Meerille ja Annille. Nyt on hyvä sauma näyttää, mitä osaa, kun nyt näyttää valitettavasti siltä, että Noora on poissa kisoista, Vesa Virta sanoo.

– Varsinkin Anni on pelannut todella hienon kauden tänä vuonna. Ilveksessä on tehty hienoa työtä.

Naisten jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Anni Keisala pelaajien ympäröimänä joukkueen harjoituksissa.
Anni Keisala pelaajien ympäröimänä.Toni Pitkänen / Yle
Meeri Räisänen
Meeri Räisänen.AOP

– Noora on ollut isossa vastuussa naisten maajoukkueessa. Pelejä Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan ei kovin montaa muille ole tullut. Nyt oikeasti päästään mittaamaan Nooran taustalla oleva taso. Meeri tosin on pelannut kahdet hienot MM-kisat, mutta niistäkin on jo aikaa, pohtii Virta.

Ruotsissa Brynäs IF:n riveissä pelaava Eveliina Suonpää ja Yhdysvalloissa yliopistosarjassa pelaava Jenna Silvonen voivat myös olla potentiaalisia kisapaikan saajia. Suonpää on kokenut kisakävijä ja ollut kolmos- ja kakkosvahdin roolissa aiemmin maajoukkueessa.

– Siinä on kaksi seuraavaa, ketkä oikeastaan kamppailevat yhdestä ruudusta tuleviin kisoihin nähden.

Kevään MM-kisoista maajoukkueen tavoitteena on mitali. Iso tavoite siintää ennen kaikkea ensi vuoden Pekingin olympialaisissa.

– Siihen satsataan ja tähdätään, että sieltä tuodaan kirkasta mitalia. Tämä on hyvä välitavoite. Hieno homma, että päästään pelaamaan ja vähän mittaamaan kansainvälistä peliä, kun niitä ei vuoteen ole pelattu.

Maalivahtipeliin ei valmentajan mukaan Suomen menestys ainakaan tule kaatumaan.

– Kuka vaan suomalaista veskareista on maalissa antaa aina mahdollisuuden voittaa. Ei me maalivahtipeliin kyllä kaaduta, se on meidän vahvuus tässä maassa, Virta toteaa.

Lue myös:

Ikävä takaisku Naisleijonille – Noora Rädyn kausi ehkä ohi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat