1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jere Innala ja Anton Lundell Leijonien valopilkut EHT-turnauksen avausottelussa Ruotsissa

Anton Lundellin onnistunut maajoukkuedebyytti ja Jere Innalan ensimmäinen miesten maajoukkuemaali olivat Suomen jääkiekkomaajoukkueen valonvälähdykset Malmön EHT-turnauksen avauksessa.

Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

Leijonien ottelu päättyi kuitenkin 2–3-tappioon Venäjää vastaan, kun Suomi torkkui ottelun avauserän talviunta.

– Ensimmäinen erä oli vähän nihkeä ja viisikko oli levällään. Siitä parannettiin, toinen erä oli parempi ja kolmatta me jo vietiin, mutta tehokkuutta ei ollut tarpeeksi. Muutama börsä tuli, mitä näihin peleihin ei yleensä tule, päävalmentaja Jukka Jalonen summasi pelin etämediatilaisuudessa.

Toisessa erässä Suomi nousi peliin mukaan. Jere Innala laukoi Niko Ojamäen poikittaissyötöstä kavennuksen 1–2:een.

– Kiva kun sain kutsun tänne. Se antaa lisäbuustin, ja ennakkoluulottomasti lähdin vain nauttimaan pelistä, Innala kertasi.

"Vahva jässikkä"

Venäjän voittomaalin iskenyt Vladimir Butuzov otti erän puolivälin jälkeen kaksiminuuttisen kampituksesta, ja ylivoimalla Jere Innala laukoi toisen kerran kiekon Venäjän verkkoon. Venäjän maalikehikko oli kuitenkin siirtynyt pois paikoiltaan, joten maali hylättiin, mutta venäläismaalivahti Samonov sai kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä.

– Kyllä se harmitti. Ajattelin että se hyväksytään, kun ei yksikään meidän pelaajista siirtänyt maalia, Innala sanoi.

Päävalmentaja Jalonen kiitteli Innalan pystyneen samanlaiseen peliin kuin kotimaisessa pääsarjassa. Innala on kerännyt HPK:ssa tällä kaudella 29 liigaottelussa tehopisteet 13+13.

– Innala on tullut hyvin peleihin. Hän on rohkea kiekollinen pelaaja ja hyvä kamppailija, vahva jässikkä, päävalmentaja Jalonen kiitteli.

Kahden miehen ylivoimallakaan Suomi ei saanut kavennusta aikaan. Juuso Puustinen löi ottelun viimeisen maalin parikymmentä sekuntia ennen loppua Suomen pelatessa ilman maalivahtia.

Miesten maaotteludebyyttinsä tehnyt Anton Lundell, 19, sai myös Jalosen kehut.

– Oli tosi kiva päästä pelaamaan. Eka peli on aina eka peli, se on kiva saada pois alta. Luottavaisin fiiliksin lähdin. Koetin vain pelata omaa peliä enkä muuttaa mitään ja laittaa jalkaa liikkeelle. Saatiin hyvin ketjun kanssa peli rullaamaan, Lundell sanoi.

Lue myös

Suomi taipui Venäjälle Malmön EHT-avauksessa