1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Carolina voitti Ahon johdolla Dallasin, Patrik Laine pääsi pisteille maalijuhlissa ja sai valmentajan kehut

Carolina voitti Dallasin 5–3. Columbus löi puolestaan Chicagon 6–5.

Sebastian Aho teki pisteet 1+1 Dallasia vastaan. Kuva: Getty Images

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Carolina voitti Dallasin maalein 5–3. Sebastian Aho teki Carolinan avausmaalin ja syötti joukkueen viimeisen osuman. Aholla on koossa 11 ottelusta 11 pistettä.

Dallasin suomalaisista Roope Hintz teki maalin ja Miro Heiskanen sai syöttöpisteen.

Florida Panthers jatkoi vahvoja esityksiään voittamalla Tampa Bayn 5–2. Avauserässä Eetu Luostarinen järjesti kiekon maalin takaa maalintekopaikkaan. Lopulta Frank Vatrano sai kiekon verkkoon ja vei Floridan 1-0-johtoon. Luostarinen sai maaliin syöttöpisteen.

Aleksander Barkov oli puolestaan alustamassa Aaron Ekbladin 3–1-osumaa. Florida on hävinnyt vasta yhden ottelun varsinaisella peliajalla.

Columbuksen ja Chicagon maalirikas jännitysnäytelmä ratkesi vasta viime hetkillä – Laine pisteille

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine sai syöttöpisteen joukkueensa neljännestä maalista Chicago Blackhawksia vastaan. Maalirikas ottelu päättyi Columbuksen 6–5-voittoon.

Chicagon maalilla uurasti Kevin Lankinen. Paine Lankisen päädyssä oli kova, sillä hän torjui maalimättäjäisissä 37 laukausta 43:sta. Vahtikollega Joonas Korpisalo torjui merkittävästi vähemmän. Hän pysäytti 21 kiekkoa maalia kohti tulleesta 26:sta.

Ensimmäinen erä päättyi Blue Jacketsin 1–0-johtoasemassa. Maalitykitys alkoi seuraavassa erässä, jossa nähtiin neljä osumaa.

Tasainen jännitysnäytelmä sai ratkaisun vasta viimeisillä minuuteilla. Vielä kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä tilanne oli tasan 5-5. Columbuksen Kevin Stenlund teki 6-5-ratkaisumaalin, kun peliä oli jäljellä päälle minuutti.

Edellisessä ottelussaan Laine istui penkillä valtaosan ottelusta päävalmentaja John Tortorellan kurinpidollisella päätöksellä.

– Laine pelasi nyt erittäin hyvin. Hän ei tehnyt maalia, mutta liikutti kiekkoa hyvin. Hän on hyvä syöttäjä, joka avasi paikkoja muille, Tortorella kommentoi.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina paikallista aikaa.

Pittsburgh voitti New York Islandersin voittomaalikisan jälkeen 4–3. Pekka Rinne torjui 24 laukausta, kun Nashville löi Detroitin 3–2. Edmonton haki voiton Montrealista maalein 3–0, Winnipeg löi Ottawan 5–1, Anaheim Vegasin 1–0 ja Los Angeles San Josen 6–2. Juuso Välimäki sai syöttöpisteen, kun Calgary voitti Vancouverin 3–1.

Lue myös:

Edmonton Oilersissa koronatapaus? – Puljujärven outo poissaolo puhuttaa

Päivitetty klo 10.43: Täydennetty Columbuksen päävalmentajan John Tortorellan kommentti Patrik Laineesta.