Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jättipotti tulossa? Suomalaiset ajavat Rovaniemen lumilla voitosta kaikissa luokissa – MM-rallissa mukana 56 autokuntaa 24 eri maasta

Kisassa nähdään kaikkiaan 21 suomalaista autokuntaa.

Rallin MM-sarja
Kalle Rovanperä
Yltääkö Kalle Rovanperä voittotaisteluun Rovaniemen MM-rallissa?Touho Häkkinen

Yle seuraa Rovaniemen MM-rallia tiivisti kanavillaan. Television, Yle Areenan ja Ralliradion ohjelmatiedot löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Rovaniemen MM-ralliin on ilmoittautunut 56 autokuntaa. WRC-autoja Rovaniemellä nähdään poikkeuksellisen paljon, yhteensä 13 kappaletta. Rally2-luokituksen autoilla kisaa WRC2- ja WRC3-sarjoissa yhteensä 32 kuljettajaparia.

Suomalaiset ajavat voitosta kaikissa luokissa. Toyotan Kalle Rovanperä kuuluu yleiskilpailun suosikkeihin. Mukana pääluokassa on myös vajaan MM-kauden M-Sportin Fordilla ajava Teemu Suninen.

Pääsarjan nimekkäin kilpailija on tietenkin seitsenkertainen maailmanmestari ja tammikuussa ajetun kauden Monte Carlon MM-rallin voittanut Toyotan ranskalainen Sébastien Ogier.

Ilman tehdassopimusta kuluvalle kaudelle jäänyt Esapekka Lappi yksi suosikeista WRC2:ssa. Suurin este suomalaisen voitolle on ennakolta Lapin tapaa ensi kaudeksi tehdastallipaikkaa tavoitteleva Norjan Andreas Mikkelsen.

Kotiteiltä luokkavoittoa hakevat myös muun muassa WRC3:ssa kisaavat Emil Lindholm ja hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa. Kovimman haasteen suomalaiset saavat länsinaapurista, sillä ilmoittautuneiden joukossa ovat esimerkiksi rallicrossin entiset maailmanmestarit Mattias Ekström ja Johan Kristoffersson.

Yhteensä suomalaisia autokuntia on mukana 21 kappaletta. Yhteensä mukana on kaikkiaan 24 kansallisuutta. Tästä pääset rallien verkkosivuille. (siirryt toiseen palveluun)

– Olemme melkeinpä hämillämme siitä, miten innostuneen vastaanoton tapahtumamme on saanut kuljettajien ja tiimien keskuudessa – varsinkin kun ottaa huomioon kaikki koronaviruspandemian aiheuttamat rajoitukset sekä sen, miten tiukka aikataulu tapahtuman julkistamisen ja ilmoittautumisajan umpeutumisen välillä oli, Arctic Rally Finlandin järjestäjätaho AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter sanoo tiedotteessa.

MM-ralli ajetaan ensimmäistä kertaa Rovaniemen ja Kemijärven talvisissa maisemissa 26.-28. helmikuuta. Kilpailu järjestetään tiukkojen koronaturvatoimien saattelemana ja se ajetaan ilman yleisöä.

Lue lisää:

Bensaa suonissa! Yle välittää kaiken Rovaniemen MM-rallista – yli puolet erikoiskokeista suorana, legendaarinen Ralliradio pauhaa aamusta iltaan

Lapin MM-rallissa ajetaan lumilapiot takakontissa – moottorikelkkapartiot valvovat, ettei reitin varrelle tule yleisöä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat