Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jari Huttusen ohjelma varmistui vihdoin – ajaa Hyundailla WRC2-sarjassa: "Tavoitteena päästä MM-ralliin WRC-autolla"

Jari Huttusen mukaan lähtökohdat viime kauden menestyksen toistamiseen ovat todella hyvät.

ralliautoilu
Jari  Huttunen
Huttunen ajaa kaudella 2021 WRC2-luokassa.Tomi Hänninen

Rovaniemen MM-ralli ajetaan 26.–28.2. Yle näyttää kanavissaan suorana puolet kaikista erikoiskokeista. Lisäksi kilpailun tapahtumia seuraa alusta loppuun Ralliradio. Ohjelmatietoihin pääset tästä tai osoitteessa yle.fi/mmralli.

WRC3-sarjan hallitseva maailmanmestari Jari Huttunen siirtyy kaudeksi 2021 WRC2-sarjaan Hyundain talliin. Suomalaisen tallikavereita ovat Oliver Solberg ja Ole-Christian Veiby. WRC2-sarjassa ajetaan kuljettajien ja tiimien mestaruuksista Rally2-luokituksen mukaisilla autoilla. Viime vuosina luokituksen autoja on kutsuttu R5-autoiksi.

Huttunen hallitsi viime vuonna kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa WRC3-sarjaa. Kaksikko ajoi jokaisessa kilpailussa palkintokorokkeelle ja tavoitteli voittoa kaikkina viikonloppuina.

– Tänä vuonna meillä on sama tavoite WRC2-sarjassa. Tätä helpottaa se, että moni ralleista on ennestään tuttu, meillä on auto, jonka tunnen hyvin ja taustallamme on sama puolalaistiimi, jonka kanssa yhteistyö sujui hienosti edellisellä kaudella. Lähtökohdat viime kauden menestyksen toistamiseen ovat siis todella hyvät, Huttunen sanoo tiedotteessa.

Huttunen aloittaa kautensa WRC2-sarjassa helmikuun lopussa lumisissa ja jäisissä olosuhteissa Rovaniemen MM-rallilla.

– Solbergin ja Veibyn tallikaverina on hienoa olla, sillä he ovat hyviä kuljettajia ja odotan kovaa kisaa erikoiskokeilla. Tavoitteeni rallikuljettajana on päästä mukaan MM-ralliin WRC-autolla, kuten Oliver nyt tekee Suomessa, joten kilpailumielessä pidän heitä haastajinani, Huttunen kommentoi.

Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo pitää Huttusen siirtymistä WRC2-sarjaan luonnollisena askeleena suomalaisen uralla. Hänen mukaansa tallissa on nyt kolme kuljettajaa, joista jokainen pystyy taistelemaan mestaruudesta.

– WRC3-sarjan ja Puolan mestaruus osoittivat, että Jari on nopea lumella, soralla ja asfaltilla, eikä ole syytä epäillä, etteikö sama tahti jatku vuonna 2021, Adamo sanoo tiedotteessa.

– Uskon, että Rovaniemen MM-rallissa hän pääsee aloittamaan kauden vahvasti ja on haastajana voittokamppailussa mukana. Mielestäni voimme odottaa, että jokainen heistä taistelee mestaruudesta, mutta odotan myös heidän yhteistyötään ja kovia kilpailuita, joiden myötä suoritukset paranevat, Adamo päättää.

Jutun otsikkoa muokattu 12.2.2021 kello 11.43.

Lue myös:

Bensaa suonissa! Yle välittää kaiken Rovaniemen MM-rallista – yli puolet erikoiskokeista suorana, legendaarinen Ralliradio pauhaa aamusta iltaan

Jättipotti tulossa? Suomalaiset ajavat Rovaniemen lumilla voitosta kaikissa luokissa – MM-rallissa mukana 56 autokuntaa 24 eri maasta

Esapekka Lappi Volkswagenilla mukaan Rovaniemen MM-ralliin, WRC2-luokassa luvassa kova kisa: ”Tietysti lähden ajamaan voitosta"

Teemu Sunisen haastava valmistautuminen rallikauteen on vaatinut nopeita liikkeitä, Jari Huttusen WRC-haave Hyundailla vastatuulessa: "Sinne väliin on vaikeaa tunkea"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat