Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Iivo Niskaselle ja Perttu Hyväriselle SM-kultaa – ankkuri hehkutti pariaan: "Ihan sama lyödä vaikka sahapukki pariksi"

Puijon Hiihtoseura juhlii miesten parisprintin Suomen mestaruutta.

hiihto
Iivo Niskanen Perttu Hyvärinen STT 12.2.2021

Puijon Hiihtoseuran on voittanut miesten parisprintin Suomen mestaruuden Pyhäjärvellä. SM-hopeaa nappasi Jämin Jänne ja pronssia SkiTeam, kun Lauri Vuorinen kukisti Pohti Skiteamin Joni Mäen ankkuriosuudella.

Voittotaistelu oli puolestaan kahden kauppa. Ratkaisu nähtiin ennen viimeistä ylämäkeä, kun Puijon Perttu Hyvärinen iirtautui rytminvaihdoksella Jämin Jänteen Markus Vuorelasta.

– Huomasin, että Pertulla lipsahti pari kertaa, joten yritin molempiin jyrkkiin, eikä loppusuoralla ollut mitään jäljellä. Se olisi voinut onnistua, mutta ei onnistunut tällä kertaa, Vuorela harmitteli Yle Urheilun haastattelussa taktiikkaansa.

Hyvärinen suitsutti puolestaan pariaan Iivo Niskasta, joka irtautui yhdessä Jämin Jänteen Ristomatti Hakolan kanssa SkiTeam 105:ltä ja Pohti Ski Teamiltä ennen viimeistä vaihtoa.

– Onhan se nähty, että ihan sama lyödä vaikka sahapukki Iivolle pariksi, niin kyllähän se voiton ottaa. Kiva oli itsekin hiihtää. Hyvin tuli viimeinen luukku ja oli ihan hieno päivä, Hyvärinen kertoi.

Jämin Jänne valitsi Ristomatti Hakolan sijasta yllättäen Vuorelan seuransa ankkuriksi. Tämä suunnitelma lopulta tuotti toivottua tulosta.

– Olimme suunnitelleet, että lopussa on Puijo ja me vastakkain, ja katsotaan kumpi vei. Kaikki ovat odottaneet meikäläistä ankkuriksi, niin teimme tuollaisen ratkaisun, Hakola sanoi.

SM-hiihdot jatkuvat lauantaina. Naisten 10 kilometrin vapaan kilpailua voi seurata Yle TV2:sta ja Areenasta kello 10.10 alkaen. Miesten vastaava alkaa kello 13.30.

Juttua muokattu 12.2.2021 kello 15.51: täydennetty kommenteilla ja muokattu otsikkoa.

Lue myös:

Vuokatille toinen peräkkäinen SM-kulta naisten parisprintissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat