Suora

  • Elävä arkisto esittää

Lukko kasvatti liigajohtonsa jo 13 pisteeseen, Tapparan voittoputki jatkuu

Jääkiekkoliigaa johtava Lukko vankisti kärkipaikkaansa. Se kukisti vierasjäällä SaiPan 4-1. Myös Tappara ja Kärpät ovat nousukiidossa.

urheilu
Oskari Setänen, Lukko-vahti
Oskari Setänen, Lukko-vahtiTomi Hänninen

Liigaa johtava Lukko on matkalla runkosarjan voittoon. Se otti viidennen voittonsa kuudessa viime pelissä kaadettuaan SaiPan vieraissa 4–1. Lukon Jonne Tammela teki 1+1 pistettä. SaiPalle tappio oli kolmas peräkkäin.

Lukon johto sarjataulukossa tasapisteissä oleviin TPS:ään ja Pelicansiin on 13 pistettä. Lukon menoa ei ole jarruttanut edes sen päävalmentajan Pekka Virran koronakaranteeni.

– Totta kai maalit helpottavat pelaamista, mutta olin tammikuussa muutaman pelin sivussa. Tänään toinen erä oli meiltä vahvaa pelaamista. Emme antaneet SaiPalle juurikaan mahdollisuuksia, kommentoi Tammela.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen lienee tätä nykyä Turun suosituin tamperelainen. TPS otti perjantaina "Raipe" Helmisen luotsaamana neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti kotihallissaan niin ikään hyvävireisen KooKoon 4–2.

TPS:n ykköspelaajiin kuului kaksi maalia tehnyt puolustaja Ville Lajunen. Voitollaan TPS ohitti sarjataulukossa juuri KooKoon, jolle tappio oli vasta toinen tämän vuoden puolella.

– Tasainen peli, jossa kova työnteko toisessa erässä ratkaisi meille voiton, iloitsi TPS-luotsi Helminen.

Sport kukisti kotijäällään Pelicansin 2–1. Pelicans on hävinnyt kuudesta viime pelistään viisi. Lahtelaisjoukkue on kompuroinut amerikkalaishyökkääjä Ryan Laschin lähdön jälkeen.

Ilves ei osaa voittaa Kärppiä Tampereella

Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kärpät ja Ilves ovat liigataulukossa matkalla eri suuntiin. Vahvan alkukauden pelannut Ilves on NHL-lainapelaajiensa Pohjois-Amerikkaan paluun jälkeen hyytynyt, ja puolestaan piristynyt Kärpät otti vieraissa 4–3-voiton.

Kärpille voiton ratkaisi voittomaalikilpailussa Aku Räty. Voitto oli Liigan kestomenestyjä Kärpille jo viides peräkkäin. Juhamatti Aaltonen kokosi tehot 1+1 varsinaisella peliajalla ja on neljässä viime ottelussa koonnut tehot 2+6=8.

Yli kuusi vuotta on kulunut siitä, kun Ilves on pystynyt viimeksi voittamaan Kärpät Tampereella jääkiekkoliigan runkosarjassa. Tämä "ihme" nähtiin 5. tammikuuta 2015.

Liigan voittoputkea pitää nimissään Tappara, joka vei perjantaina kolme sarjapistettä yhdeksännen kerran peräkkäin. Tamperelaismiehistö nujersi vieraissa voittomaalikisassa KalPan 2–1. Ratkaisuosuman teki voittomaalikisassa Tapparan Jukka Peltola.

Pisteen taistellut KalPa on puolestaan ajautunut ikävään loukkaantumiskierteeseen, sillä perjantaina sivussa oli jo valmiiksi seitsemän pelaajaa, joiden jatkeeksi Lasse Lappalaisen loukkaantuminen kavensi kuopiolaispuolustusta entisestään.

HPK:lta stabiili voittopeli

Liigan häntäpään joukkueiden välienselvittelyssä HPK hyödynsi kotietunsa ja riepotteli Jukureita 4–1. HPK hankki vasta kauden neljännen täyden potin, Jukurit puolestaan hävisi kolmannen pelin putkeen.

– Pystyimme pelaamaan ja puolustamaan jäähyttömästi. Stabiili, hyvä ottelu. Olimme tehokkaita, sanoi HPK:n valmentaja Matti Tiilikainen.

Ässät otti viidennen kotivoittonsa peräkkäin. Sebastian Wännström latoi jälleen kaksi maalia Ässille, kun joukkue voitti HIFK:n jatkoajalla 4–3. Wännströmin laukoma 3–3-tasoitusmaali syntyi ilman maalivahtia ajassa 59.11, ja voittomaalin hän tinttasi jatkoajalla. Nyt miehellä on maaleja kasassa jo 22.

– Teen todella paljon töitä kehittääkseni itseäni ja pelaaminen on hauskaa. Laukaukseni on hyvällä mallilla, mutta teen myös sen eteen töitä joka päivä. Niiden yhtälöiden ympärille hyvä vire rakentuu, Wännström sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat