1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Suomalaisnaisilla murheellinen päivä ampumapenkalla – mitaleille saatiin yllätysnimi

Tiril Eckhoff jatkoi voittoputkeaan niin MM-kisoissa kuin pikakilpailuissa, kun hän oli ykkönen Pokljukassa.

Tiril Eckhoff
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Tiril Eckhoff pääsi juhlimaan Slovenian MM-kisoissa maailmanmestaruutta jo Norjan sekajoukkueviestissä ja hän jatkoi voittoputkeaan myös pikakilpailussa. Maailmancupissa kolme edellistä pikakilpailua voittanut Eckhoff ampui molemmilla paikoilla puhtaasti ja oli hiihtoladullakin kärkikolmikossa.

Hopeaa nappasi sekaviestissä pahoin epäonnistunut Ranskan Anais Chevalier-Bouchet. Eckhoffille 12 sekuntia hävinnyt Chevalier-Bouchet’n hiihtovauhti oli pikakisassa sen verran kovaa, että hän pystyi nousemaan mitaleille yhdestä sakkokierroksesta huolimatta.

Kisan suurimman yllätyksen järjesti kuitenkin kolmanneksi sijoittunut Hanna Sola. Valkovenäläinen ei ole koskaan noussut maailmancupissa palkintokorokkeelle, mutta häntä ei tällaiset tilastot haitanneet. Sola ampui molemmat paikat puhtaasti ja hävisi Eckhoffille vain 14,4 sekuntia.

Suomalaisille ampumapenkka oli varsin murheellinen. Ainoastaan Erika Jänkä onnistui ampumaan puhtaasti ja sijoittui 62:nneksi. Mari Eder sijoittui suomalaisista parhaiten 56:nneksi ja mainiosti alustaan huolimatta hän joutui taistelemaan pystypaikalla ja ampui peräti kolme ohilaukausta.

Ensimmäistä kertaa Suomea arvokisoissa edustanut Nastassia Kinnunen ampui neljä ohilaukausta makuupaikalta ja hänen sijoituksensa oli 80:s. Suvi Minkkiselle tuli makuupaikalta kolme sakkokierrosta ja yksi lisää pystyltä ja sijoitus oli 85:s.

Eder valitteli pystypaikan hankalaa väliä tuulioloissa, mutta ei pannut tulostaan sen piikkiin. Hän sanoi taistelleensa, mutta ei saanut oikein otetta ampumiseen. Enemmän Eder oli kuitenkin huolissaan hiihtovauhdistaan, sillä hän jäi hieman vajaan minuutin kärjestä.

– Minusta tuntui, että pitäisi olla paukkuja, mutta viimeinen kierros oli vaikea. Olin ihan hyvässä hapessa, mutta se tunne muuttui niin radikaalisti toisen kierroksen jälkeen. Siinä tultiin niin sammunein valoin, että en voi olla tyytyväinen. Olen pettynyt tämän päivän kisaan. Se lähti hyvin, mutta päättyi huonosti, Eder kertoi Yle Urheilulle.

Päivitys kello 17.43: Lisätty Ederin kommentti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Seppälän jäätyneet sormet estivät pääsyn pikakisan MM-kärkikymmenikköön: "Täytyy hankkia paremmat hanskat"

Seitsemät rukkaset, kuusiokoloavain ja hammasharja – Kaisa Mäkäräinen paljastaa, mitä ampumahiihtäjä tarvitsee MM-kisareissun kulisseissa