Hyppää sisältöön

Samuelsson tykitti parhaan suomalaisajan 14 vuoteen: "En löydä juoksusta mitään moitittavaa"

Samuli Samuelsson kiiti Helsingissä 60 metriä parhaaseen suomalaisaikaan 14 vuoteen.

Samuli Samuelsson Kuva: Tomi Hänninen

Ikaalisten Urheilijoiden sprintteri voitti Myllypuron Liikuntamyllyssä käydyn kilpailun ajalla 6,66. Samuli Samuelsson juoksi 60 metriä kahdesti. Hän sivusi ensimmäisessä juoksussa aiemmin tänä talvena juoksemaansa ennätystä 6,68.

– Ekassa juoksussa 10 ensimmäistä metriä ei ollut ihan niin hyvä, mutta loppu tuntui tulevan. Uskoin, että pystyn parantamaan ennätystäni. Kiva, että se parani kaksi sadasosaa, Samuelsson sanoi.

– Tuosta toisesta juoksusta en löydä mitään moitittavaa.

Uusi ennätys nosti Samuelssonin Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa viidenneksi ja yhdellä sadasosalla Samuel Purolan edelle. Purola juoksi 6,67 kaksi vuotta sitten Ruotsissa.

Markus Pöyhönen on yhä tilastoykkönen vuonna 2003 juoksemalla ajallaan 6,58. Samuelssonin edellä ovat Pöyhösen lisäksi myös Tuomas Näsi (6,59), Jarkko Ruostekivi (6,61) ja Timo Salonen (6,65).

Talvikauden päätavoite Mikael Ylöstalon valmentamalla juoksijalla on onnistua maaliskuisissa EM-kilpailuissa Torunissa, Puolassa.

– Seuraavaksi juoksen SM-kilpailuissa Jyväskylässä ja sitten EM-kilpailuissa. Siellä tuollaisella ajalla ollaan välierissä ja ehkä jopa finaalissa, Samuelssom tuumi.

Ennätystään Helsingissä kohensi myös Riku Illukka. Hän oli 60 metrin ensimmäisen juoksun toinen ajalla 6,79. Oma ennätys parani kaksi sekunnin sadasosaa. Päivän kolmanneksi nopeimman ajan juoksi Roope Saarinen, joka oli toisessa juoksussa toinen ajalla 6,83. Oma ennätys kohensi sillä sadasosan.

Päivitys kello 17.58: Lisätty tietoa Suomen kaikkien aikojen tilastoista.

Lue myös:

Yli 30 vuotta vanha Suomen ennätys historiaan! Lotta Kemppinen pinkaisi 60 metrillä huippuajan