1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. lumilautailu

Matti Suur-Hamari oli Pyhällä maailmancupin avauksessa toinen – sunnuntaina edessä jo kauden viimeinen kilpailu

Pyhällä kilpaillaan paracrossin kauden molemmat maailmancupin kilpailut tänä vuonna.

Matti Suur-Hamari oli toinen lauantaina Pyhällä. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Matti Suur-Hamari sijoittui toiseksi Pyhällä paracrossin maailmancupin avauskilpailussa. Voitoon laski Australian Ben Tudhope. Suur-Hamari oli aamun aikalaskujen nopein, mutta finaalissa Tudhope oli ykkönen paremman lähtönsä turvin.

Suur-Hamari oli kuitenkin hopeaansa tyytyväinen ja iloinen joukkuekaverinsa voitosta.

– Päästiin vihdoin ja viimein avaamaan maailmancup-kausi, ja oli kyllä makea homma, että päästiin tekemään se juuri täällä Pyhällä, Suur-Hamari tunnelmoi Lumilautailuliiton tiedotteessa.

– Finaalissa Ben otti pikkasen sähäkämmän lähdön ja paremman linjan ykköskäännökseen. Koko ajan sain tehtyä vauhtia ja pysyin kannoilla, mutta tiimikaveri tiesi vähän liian hyvin, mistä yritän ohi niin osasi sulkea linjat. Mutta oli kyllä hienoa laskemista Beniltä. Onneksi hän on minun tiimikaverini. Saamme hyvin puskettua toisiamme eteenpäin. Tiukkaa kisaa, ja sellaista crossin pitää ollakin.

Sunnuntaina Pyhällä kilpaillaan toinen paracrossin maailmancupin kilpailu, joka on samalla myös kauden viimeinen maailmancupin kilpailu. Kalenteri on typistynyt koronaviruspandemian takia.

– Startissa pitää olla todella hereillä: siellä kisa oikeastaan ratkaistaan. Nyt on tämän vuoden radassa pikkaisen vähemmän ohituspaikkoja, joten se joka on startissa keulilla ja osaa ohituspaikat järkevästi, niin paha siitä on ohi tulla. Nyt sähäkkää starttiunta seuraava yö ja valmiina uuteen kisaan, Suur-Hamari sanoi.

Lue lisää:

Paralympiavoittaja Suur-Hamarin solisluu murtui maastopyöräonnettomuudessa – taukoa edessä kuukauden verran

Matti Suur-Hamari palasi huipulle – voittoon heti kauden avauksessa

Matti Suur-Hamarin maailmancup-avausta varjosti tragedia – valmentaja Wendelinin kuolemasta oli vain vajaa viikko: "Oli vahva tunne, että Mikko oli meidän kanssa starttiportissa"