1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

TPS jatkaa nousuaan Liigassa, HIFK päätti Tapparan voittosarjan

TPS jatkaa Liigassa vakaata menoaan. Turkulaisjoukkue kipusi lauantaina sarjataulukossa jo toiseksi, kun se kukisti vieraissa Liigan kärkijoukkueisiin kuuluvan KooKoon 6-2.

JYPin Roni Allen taklaa HPK:n Joona Montoa lauantain kiekkokierroksella 12. helmikuuta Kuva: Lehtikuva

KooKoon peliä häiritsi sen jäähyalttiin puolustajan Martin Bergerin möhläys. Liigan jäähytilastoa ylivoimaisesti johtavalle Bergerille tuomittiin toisen erän lopussa 5+20 minuutin pelirangaistus polvitaklauksesta.

TPS ratkaisi arvokkaan vierasvoiton päätöserän puolivälissä, kun Josh Kestner ja Topias Haapanen tekivät 4-2- ja 5-2-osumat minuutin ja kymmenen sekunnin välein. Ruslan Ishakov, Kestner ja Joel Janatuinen tekivät TPS:stä kukin 1+2 pistettä.

TPS:lle voitto oli viides peräkkäin. Se voitti KooKoon joukkueiden kaikissa neljässä runkosarjapelissä. TPS oli voittanut KooKoon myös lauantaina Turussa.

– Emme ole olleet näin hyviä missään pelissä, TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen totesi

– Ensimmäistä peliä Kouvolassa hallitsimme. Se piti voittaa, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi..

SaiPa palasi vieraissa voittojen tielle

Kuopiossa Itä-Suomen liigajoukkueiden hegemoniakohtaamisessa SaiPa opetti KalPaa 3–2-vierasvoitolla.

SaiPa oli hävinnyt viisi edellistä vierasotteluaan mutta hyödynsi loukkaantumisista kärsineen KalPan jäähyt hyvin, sillä vierasjoukkue teki maaleistaan kaksi ylivoimalla.

SaiPan tehomies oli kaksi osumaa syöttänyt Eemil Erholtz. Ottelun loppuhetket tarjosivat vielä jännitettävää, kun Erholtzin oman alueen poikittaissyötön katkaissut Kai Kantola veivasi KalPan maalin päähän vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

– Otettiin vielä kolmas syöttöpiste sitten siihen. Vähän kuumotti tuossa lopussa, mutta onneksi jätkät hoiti hyvin. Hyvä taistelu ja isot pisteet meille, Erholtz puhalteli C Moren haastattelussa.

Kärpät kova vieraskaukalossa

Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kärpät venytti voittosarjansa kuuteen otteluun, kun se vauhditti vieraissa Pelicansin alamäkeä 2-1-voitolla.

Juhamatti Aaltonen ja Michal Kristof summasivat kumpikin Kärppien pelaajista 1+1 pistettä. .Aaltosen neljän pelin nipun pörssisaldo oli 3+6.

– Pelithän maistuvat, koska en ole tällä kaudella hirveästi pelannut. Tuntuu löytyneen ketju, jossa jokainen tykkää liikuttaa kiekkoa. Kaikki tässä olemme kiitelleet toisiamme, kun homma tuntuu sujuvan, Aaltonen hykerteli.

Kärpille voitto oli neljäs vierasjäällä viiteen päivään. Pelicans on hävinnyt seitsemästä viime ottelustaan kuusi.

– Ylpeä voi olla joukkueesta. Neljä ketjua ja seitsemän pakkia olivat tänäänkin kaikki pelin ytimessä, sanaili Lauri Mikkola, joka tuurasi maajoukkuekomennuksella olevaa Kärppien vastuuluotsia Mikko Manneria.

Jumbofinaali HPK:n heiniä

Liigan jumbofinaalissa sarjataulukossa viimeisenä oleva HPK nousi 3–2-kotivoitolla JYPistä tasapisteisiin jyväskyläläisjoukkueen kanssa. JYPille tappio oli kuudes peräkkäin.

HPK:n ykkössentteri Petri Kontiola (0+2) ja ykköspakki Elmeri Eronen (0+2) olivat kotijoukkueen tehomiehet.

– Tasaviisikoin peli oli tänään hyvää. Jäähyttömyyden kunnioittaminen jäi vajaaksi. Tiukka peli tuli lopussa, HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen sanoi.

JYPin kauden maalihai Robert Rooba teki ylivoimalla joukkueen molemmat osumat.

– Teimme muutaman ison virheen, jotka koituivat meidän kohtaloksi tänään. Positiivisena teimme kaksi ylivoimamaalia, mutta se ei vaan tänään riittänyt, kertoi JYPin valmennusryhmästä Mikko Viitanen.

HIFK päätti Tapparan lentokelin

Kovassa nousussa olleen Tapparan peräkkäisten voittojen sarja katkesi Hakametsän kotihallissa Tampereella. Yhdeksän edellistä otteluaan voittanut varamiehinen Tappara taipui HIFK:lle 2–3.

Voittomaalin teki ennen kolmannen erän puoliväliä ylivoimapelissä Miro Väänänen.

Leskisen Ville heitti keskelle, ja lauoin. Kuti vähän epäonnistui, mutta onneksi meni maaliin. Tämä oli tärkeä voitto ja ansaitsimme sen myös, etenkin kun Anton Lundell puuttui, Väänänen sanoi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kävi kuumana, kun Lassi Vanhatalo sai jäähyn sukeltamisesta 50 sekuntia ennen loppua. HIFK:n puolustaja Johan Motin sai tilanteesta jäähyn kampituksesta. Tapola huuteli tuomareille vielä ottelun jälkeenkin näiden poistuessa jäältä.