1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ringette

Jo kertaalleen uransa päättänyt Marjukka Virta saavutti harvinaisen merkkipaalun

Lapinlahtelaisen LL-89:n tehohyökkääjä Marjukka Virta on saavuttanut kaksi komeaa rajapyykkiä tämän kauden aikana.

Maajoukkueuransa jo päättänyt Marjukka Virta pyörsi lopettamispäätöksensä ja pelaa vielä tämän kauden ringeten SM-sarjassa. Kuva: Tomi Hänninen

Seitsemän maailmanmestaruutta ja kahdeksan Suomen mestaruutta urallaan voittanut Marjukka Virta saavutti jälleen yhden merkkipaalun, kun hän rikkoi lauantaina ringeten SM-sarjaottelussa 3 000 pisteen rajan.

Virta viimeisteli LL-89:n ja raisiolaisen RNK:n välisessä ottelussa kaksi maalia ja antoi viisi maaliin johtanutta syöttöä. Vierailija LL-89 vei jatkosarjan ottelussa pisteet 11–10-voitollaan.

3 000 pisteen rajan on ringeten SM-sarjassa saavuttanut tähän mennessä ainoastaan Virran joukkuekaveri Anne Pohjola, joka rikkoi rajan syksyllä 2019.

Virran piti lopettaa mittava pelaajauransa jo viime kauteen, jolloin hän olisi jäänyt muutaman pelin verran 600 SM-ottelun ja 100 pistettä 3 000 rajasta. Hän päätti jatkaa pelaamista vielä tämän talven, koska muuten Lapinlahti ei olisi saanut joukkuetta kasaan tälle kaudelle.

– Myönnän, että se 3 000 pistettä käy usein mielessäni. Sitä ei kuitenkaan tiedä, milloin tämä kausi loppuu, enkä voi siihen vaikuttaa. Se tulee, jos on tullakseen ja jos niin on tarkoitettu. Ei se minua määritä millään tavalla, enkä ota sen rikkomisesta paineita, Virta kertoi marraskuussa Yle Urheilulle. Tuolloin hän oli juuri rikkonut 600 SM-ottelun rajan.

600 SM-ottelun rajan ovat ennen Virtaa saavuttaneet Elina Raesola ja Petra Ojaranta sekä peräti 700 SM-ottelua pelannut Kirsi Pukkila. Pukkila on uransa jo lopettanut, mutta Raesola pelaa yhä SM-sarjaa Nokian Urheilijoissa ja Ojaranta Raision Nuorisokiekossa.

Ringeten SM-sarjassa on pelattu neljä kierrosta. Kiekko-Espoo on sarjassa kärjessä 12 pisteellään, hallitseva mestari Nokian Urheilijat on espoolaisia kaksi pistettä perässä. LL-89 on sarjassa kolmantena yhdeksällä pisteellä ja RNK Flyers neljäntenä kuudella pisteellä.

Lue myös:

Ringettelegenda Marjukka Virta vannoi keväällä lopettavansa pelaajauransa, mutta joutui pakon edessä pyörtämään päätöksensä – "Minä uhrauduin"

Suomen ringettelegendan uskomaton ura päättyi kuin seinään: “Oli vähän sellainen olo kuin minut olisi juuri jätetty”