1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. alppihiihto

MM-syöksyssä hurjia tilanteita! Super-G:n hopeamitalisti kasvot veressä maalissa ja ranskalaislaskijan huima 360 asteen pelastusliike

Romed Baumannin ja Maxence Muzatonin suoritukset nostattivat sykkeitä Cortina d'Ampezzon MM-syöksyssä.

Saksalainen Romed Baumann syöksylaskun jälkeen alppihiihdon MM-kisoissa 2021.
Katso Baumannin hurja kaatuminen kuvaa klikkaamalla!

Alppihiihdon MM-kisoissa Cortina d'Ampezzossa nähtiin miesten syöksylaskussa muutama todella hurjannäköinen tilanne. Supersuurpujottelussa aiemmin kisoissa MM-hopeaa napannut Romed Baumann paiskautui maalissa turvapatjoihin ja jäi sinne toviksi.

Saksalainen Baumann pääsi lopulta ratatoimitsijoiden avustuksella pois turvapatjojen keskeltä, mutta Baumannin kasvot olivat veriset. Baumann näytti kuitenkin selviävän ilman suurempia vammoja, sillä hän pystyi itse kävelemään pois maalialueelta.

– Hän meni hyvässä asennossa, jalat edellä, patjoja kohti. Veikkaan, että selvisi ruhjeilla, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander arvioi.

Aiemmin Ranskan Maxence Muzaton oli selvinnyt säikähdyksellä hurjalla pelastusliikkeellään. Muzatonille oli käydä kovassa vauhdissa pahasti, mutta hän pystyi akrobaattisella suorituksella pelastamaan tilanteen.

– On muuten pikkuisen tuuria kaverilla. Vetää 360 asteen käännöksen 120 kilometrin tuntivauhdissa. En ole tuollaista nähnyt, Palander hämmästeli tilannetta.

Katso Muzatonin pelastusliike!

Kolmas raju hetki oli Italian Florian Schiederin loukkaantuminen. Hän näytti loukkaavansa pahoin polveaan..

Florian Schneider

Ensimmäisellä lähtönumerolla MM-kultaa voittanut itävaltalainen Vincent Kriechmayr näytti tv-kuvissa kehuvan Muzatonin temppua. Kriechmayr voitti jo aiemmin super-G:n, joten MM-kulta oli hänelle kisojen toinen. MM-hopeaa otti Saksan Andreas Sander. Jättiyllättäjä Sander hävisi Kriechmayrille mestaruuden vain 0,01 sekunnilla. Pronssia otti Sveitsin Beat Feuz.

Tulospalvelu:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

"Tämä on unelma kahdella suksella" – Corinne Suter juhli syöksymestaruutta

Katso tallenteet: Vincent Kriechmayr ja Lar Gut-Behram nappasivat alppihiihdon suurpujottelusta MM-kultaa