1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Jacquelin upealla esityksellä takaa-ajon maailmanmestariksi, Harjula ylsi ainoana suomalaisena 30 parhaan joukkoon

Ranskan Emilien Jacquelin ampui puhtaasti ja otti uransa kolmannen maailmanmestaruuden Pokljukan takaa-ajossa.

Emelien Jacquelin pääsi tuulettamaan maailmanmestaruutta vakuuttavan kisan päätteeksi.

Ranskalainen Emelien Jacquelin oli paras ampumahiihdon MM-kisojen takaa-ajokilpailussa Pokljukassa, Sloveniassa. Jacquelin, 25, ampui hurjalla tahdilla puhtaasti kaikki neljä paikkaa ja otti voiton 7,3 sekunnin erolla Ruotsin Sebastian Samuelssoniin. Pronssia otti Norjan Johannes Bö.

Viimevuotisen takaa-ajovoittonsa uusinut Jacquelin teki liki täydellisellä esityksellään vaikutuksen Yle Urheilun asiantuntijaan Ville Kotikumpuun.

– Ei tämänpäiväisestä suorituksesta paljoa voi enää parantaa. Hän ampui hyvällä rytmillä, ja kun näimme osumat, ne olivat todella hyviä. Suoritus hipoi täydellisyyttä. Omalla ylivoimaisuudellaan hän teki tästä kisasta selvän pelin, vaikka toki ammunnat pitikin aina odottaa.

Tuomas Harjula ampui yhden laukauksen ohi ja päätyi parhaana suomalaisena sijalle 27. Hän hävisi Jacquelinille 12,5 kilometrin matkalla kolme minuuttia ja 20 sekuntia.

Kauden alussa Kontiolahdella 14. sijallaan yllättäneelle Harjulalle suoritus oli arvokisojen ensikertalaisena MM-uran paras.

– Ehdottomasti hyvä kisa tänään häneltä ja loistavaa ammuntaa. Normaalimatka on vielä tulossa, ja jos ammunta toimii noin hyvin tai jopa vielä paremmin niin, että saisi sen 20. taulunkin alas, voidaan odottaa tosi hyvää sijaa, Kotikumpu tuumi.

Muista suomalaisista Tero Seppälä ampui neljä ohi ja oli 32. Kuuden pummin rasittama Olli Hiidensalo jäi sijalle 52 yli viiden ja puolen minuutin päähän ranskalaisvoittajasta.

Naisten takaa-ajo alkaa TV2:ssa kello 16.25.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Korjaus kello 18.07: Korjattu Sebastian Samuelssonin nimi. Jutussa luki alun perin Samuli.

Lue myös:

Suomalaisnaisilla murheellinen päivä ampumapenkalla – mitaleille saatiin yllätysnimi

Seppälän jäätyneet sormet estivät pääsyn pikakisan MM-kärkikymmenikköön: "Täytyy hankkia paremmat hanskat"

Kontiolahdella hiihdetään tulevina vuosina ainakin neljä suurta ampumahiihdon kansainvälistä suurkisaa

Seitsemät rukkaset, kuusiokoloavain ja hammasharja – Kaisa Mäkäräinen paljastaa, mitä ampumahiihtäjä tarvitsee MM-kisareissun kulisseissa

Naiset ovat ottaneet miehet kiinni ammuntanopeudessa – Kaisa Mäkäräinen kertoo uransa hetkestä, joka kieli tulevasta muutoksesta