1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Katso Ella Junnilan uusi Suomen halliennätys – "Tuolla pitäisi päästä EM-halleihin, jos olen oikein laskenut"

Ella Junnila paransi Suomen halliennätystään kahdella sentillä lukemiin 194.

Ella Junnila hyppäsi uuden korkeushypyn Suomen halliennätyksen!
Ella Junnila hyppäsi uuden korkeushypyn Suomen halliennätyksen!

Ella Junnila hyppäsi Tampereella sunnuntaina uuden Suomen halliennätyksen 194. Junnila paransi omissa nimissään ollutta halliennätystä kahdella sentillä. Ulkoradoilla Junnilan Suomen ennätys on 195. Junnila yritti vielä Tampereella korkeudesta 196, joka on Tokion olympialaisten ja EM-hallikisojen tulosraja.

Junnila kuitenkin uskoo, että 194 riittää pääsemään kilpailemaan EM-halleihin Puolaan kolmen viikon päästä.

– Raja ei vielä mennyt. Mutta tuolla pitäisi päästä EM-halleihin, jos olen oikein laskenut, Junnila kertoi Ylelle.

Junnila kertoi olevansa tyytyväinen tulokseen, koska tulos oli kuitenkin Suomen ennätys ja 194 on myös kova tulos.

– Teknisesti hyppääminen oli kuitenkin vaikeaa. Jouduin tekemään hirveästi töitä, että hyppääminen pysyi kasassa. Se näkyi tulosrivissä, kun tuli aika monta rastia, Junnila sanoi.

Junnila oli hypännyt edellisen Suomen ennätyksen viikko sitten Tukholmassa. 22-vuotias korkeushyppy lupaus epäili, että hyppääminen oli teknisesti osittain vaikeaa Tukholman kisan takia.

– Tukholmassa oli ensimmäiset täysvauhtiset kilpailuhypyt. Ne herättävät eri tavalla kehoa kuin täysvauhtiset harjoitushypyt. Minulla on myös vasta reilu kuukausi alla pitkän matkan tekniikkaharjoituksia. Se on samalla tavalla keholle aika shokki, kun ruvetaan kerran viikkoon kisaamaan ja pitäisi tuottaa samanlaista voimaa joka viikko, Junnila sanoo.

Junnila kilpailee seuraavan kerran ensi viikonloppuna SM-hallikisoissa Jyväskylässä. Tavoitteena on hypätä vielä olympiaraja 196 tällä hallikaudella. EM-kisoissa Junnila hakee pistesijaa eli sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon.

Sunnuntaina nähtiin myös toinen halliennätys, kun Sara Kuivisto juoksi Pajulahdessa 600 metrillä ajan 1.28,65. Lauantaina Kuivisto rikkoi 800 metrillä 21 vuotta vanhan Suomen halliennätyksen.

Päivitetty kello 18.04. Lisätty tieto Kuiviston 600 metrin Suomen ennätyksestä.

Lue lisää:

Asiantuntija kertoo syyt suomalaisten hallikauden ennätystehtailuun – päättyykö yli 20 vuotta jatkunut mitalittomuus EM-kisoissa?

Ella Junnila hyppäsi komeasti Suomen ennätyksen hallikauden avauksessaan – harjoituskautta ovat varjostaneet selkävaivat: "Olen ihan pökertynyt"

Valmentaja kertoo ällistyttävästä muutoksesta Nooralotta Nezirin tekemisessä – hurjassa iskussa oleva pika-aituri on jopa suosikki EM-mitaleille