Naomi Osaka 19 ottelun voittoputkessa – Serena Williams vakuutti kakkossijoitettua vastaan

Naomi Osaka lähti otteluun taiwanilaisveteraani Hsieh Su-weitä vastaan varautunein mielin, mutta selvisi voittajaksi.

Naomi Osaka on voittanut jokaisen Grand Slam -turnauksen, jossa hän on selvinnyt puolivälieriin saakka. Kuva: AOP

Australian avoimessa tennisturnauksessa kolmanneksi sijoitettu Japanin Naomi Osaka on varmistanut naisten kaksinpelin välieräpaikan. Puolivälierässä 23-vuotias Osaka kohtasi Taiwanin kokeneen mutta sijoittamattoman Hsieh Su-wein.

Osaka voitti Hsiehin erin 6–2, 6–2 tyhjällä Rod Laver -areenalla. Maailman tennishuiput pelaavat Australiassa täysin ilman yleisöä Melbourneen määrättyjen tiukkojen koronavirusrajoitusten vuoksi.

– Olin melko rauhallinen. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten pelasin tänään, Osaka sanoi.

Osakan ja 35-vuotiaan Hsiehin välinen koitos kesti vain 66 minuuttia.

Osakalla on vyöllään kolme Grand Slam -voittoa. Australian avoimista Osaka lähti kotiin voittajana vuonna 2019. Viime vuonna hän voitti toista kertaa Yhdysvaltain avointen naisten kaksinpelin.

Osaka on parhaillaan maailmanlistalla kolmantena. Hänen edellään ovat Australian Ashleigh Barty ja Romanian Simona Halep.

Välierässä Osaka saa vastaansa Serena Williamsin.

Osaka on voittanut joka ikisen Grand Slam -turnauksen, jossa hän on selvinnyt puolivälieriin saakka.

Tällä hetkellä japanilaisella on takanaan 19 ottelun voittoputki, joka on alkanut jo 12 kuukautta sitten. Viime vuonna hän kuitenkin putosi Australian avoimista hävittyään yllättäen kolmannella kierroksella yhdysvaltalaiselle teinitähti Coco Gauffille.

Hsieh teki turnauksessa historiaa

Taiwanilainen Hsieh on ollut yksi turnauksen yllättäjistä ja hän on noussut myös fanien suosikiksi monivivahteisen tyylinsä vuoksi. Osaka myönsikin ennen ottelua, ettei odota Hsiehin kohtaamista innolla. Hänen varovaisuutensa ei ollut täysin katteetonta, sillä taiwanilaisen onnistui jo varhain sekoittaa vastustajansa rytmi.

Hsieh pääsi grand slam -turnauksen puolivälieriin 16 vuoden yrittämisen jälkeen. Hän debytoi grand slam -turnauksessa jo vuonna 2005, mutta ei ole koskaan aiemmin edennyt neljättä kierrosta pidemmälle.

Maailmanlistalla Hsieh on sijalla 71.

Williams varmisti paikan neljän parhaan joukosta

Välieräpaikan maanantaina varmisti myös yhdysvaltalainen Serena Williams. Uransa 24. Grand Slam -voittoa hakeva Williams voitti puolivälierässä toiseksi sijoitetun Simona Halepin luvuin 6–3, 6–3.

Serena Williams haluaa valloittaa Australian avoimet kahdeksannen kerran. Kuva: Getty Images

Kymmenenneksi rankattu Williams nujersi romanialaisen 81 minuutissa.

Williams on juhlinut uransa aikana Australian avointen voittoa seitsemän kertaa. Hän ei ole äitiyslomansa jälkeen voittanut arvoturnauksia, vaan edellinen titteli on juuri Australiasta neljän vuoden takaa.

Lue myös: