Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Australian avoimissa hämmästyttävä tuhkimotarina – karsintojen kautta pääsarjaan selvinnyt venäläisyllättäjä eteni uransa ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa välieriin

Venäläinen Aslan Karatsev löi loukkaantumisesta kärsineen Grigor Dimitrovin neljässä erässä.

tennis
Aslan Karatsev on ollut Australian avointen superyllättäjä vuoden 2021 turnauksessa.
Aslan Karatsevin ensimmäinen Grand Slam -turnaus on ollut yhtä juhlaa. 2021 Getty Images

Australian avoimessa turnauksessa on nähty yksi lähihistorian suurimpia tennistarinoita, kun Qatarin pääkaupungissa Dohassa pelattujen karsintojen kautta pääsarjaan selvinnyt sijoittamaton Aslan Karatsev on edennyt voitosta voittoon. 27-vuotias venäläinen jatkoi voittosarjaansa lyömällä puolivälierässä selkävammasta kärsineen bulgarialaisen Grigor Dimitrovin 2–6, 6–4, 6–1, 6–2.

Yhdeksäntenä venäläismiehenä Grand Slam -turnauksessa neljän parhaan joukkoon yltäneen Karatsevin yllättävää suoritusta korostaa se, että maailmanlistan sijalla 114 majaileva pelaaja on mukana Grand Slam -turnauksen pääsarjassa vasta ensimmäistä kertaa.

Yksikään pelaaja ei ollut lajin avoimella aikakaudella aiemmin selvinnyt välieriin ensimmäisellä yrityksellään.

Hän on historian viides pelaaja, joka on selviytynyt karsintojen kautta pääsarjaan ja aina välieriin saakka. Australian avoimissa tällainen suoritus oli aiemmin nähty vain kerran vuonna 1977.

Välierässä Karatsev kohtaa joko maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin tai kuudenneksi sijoitetun saksalaisen Alexander Zverevin.

– Olen tosi yllättynyt, että olen täällä. Olen tehnyt paljon töitä ja yrittänyt mennä vain päivä kerrallaan. Uskomaton fiilis. Ensimmäinen kerta Grand Slam -turnauksessa ja heti välierässä, Karatsev hämmästeli ottelun jälkeen Eurosportilla.

– Yritän olla ajattelematta seuraavaa peliä tai mahdollista vastustajaa, vaan olen mennyt koko ajan peli kerrallaan.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Sijalle 18 turnauksessa sijoitettu Dimitrov vei ensimmäisen erän selvästi 6–2, mutta kolmannessa erässä hän näytti tuskailevan alaselkänsä kanssa. Erätauolla tehdyt hoidot eivät auttaneet, vaan Karatsev voitti myös neljännen erän.

– En tiennyt, että hän on loukkaantunut. Alussa olin hermostunut, ja toisessa erässä yritin löytää tasoani. Sen jälkeen tuntui paremmalta.

Karatsev on kovalyöntinen pelaaja, joka on paukuttanut turnauksessa keskinopeudeltaan kovimmat lyönnit niin kämmeneltä (ennen puolivälierää 132,8 km/h) kuin rystyltäkin (122,3 km/h). Hän on pyrkinyt pitämään pallot lyhyinä ja hakenut korkeallakin riskitasolla suoria voittolyöntejä raivoisilla tykeillään.

Esimerkiksi kahdeksanneksi sijoitettua argentiinalaista Diego Schwartzmania vastaan suoria voittolyöntejä kertyi 50 ja viiden erän neljännesvälierässä Kanadan Felix Auger-Aliassimea vastaan 37.

Ennen pääsarjan alkua Karatsev pelasi ATP Cupissa lähinnä nelinpeliotteluita Venäjän joukkueessa, mutta hän harjoittelin niin ikään puolivälierissä pelaavien maanmiesten Andrei Rublevin ja Daniil Medvedevin kanssa.

– Antoi se itseluottamusta, että heidän kanssaan pääsi harjoittelemaan, Karatsev totesi Rublevin ja Medvedevin merkityksestä.

Venäläismiehet ovat olleet historiallisen kovassa iskussa, sillä kolme pelaajaa kahdeksan parhaan joukossa on ennätys. Kun Rublev ja Medvedev kohtaavat toisensa, välierissä nähdään varmuudella kaksi venäläistä. Näin on tapahtunut aiemmin vain kaksi kertaa.

Lue myös:

Naomi Osaka 19 ottelun voittoputkessa – Serena Williams vakuutti kakkossijoitettua vastaan

Nadal eteni kahdeksan parhaan joukkoon, venäläismiehillä historiallinen menestys Australian avoimissa – turnauksen puolivälieräparit selvillä

Yllätys Australian avoimissa: viidenneksi rankattu katsomoon, 26-vuotiaalle Pegulalle uran ensimmäinen Grand Slam -turnauksen puolivälieräpaikka

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat