1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Maailmanlistan ykkönen kaatui – Tshekin Muchovalta yllätysnousu Australian avointen välieriin

Ashleigh Barty oli turnauksen ykkössijoitettu.

Pettymys näkyi Ashleigh Bartyn kasvoilta. Kuva: EPA

Maailmanlistan ykkönen, Australian Ashleigh Barty putosi yllättäen Australian avoimen tennisturnauksen välieristä. Barty hävisi naisten kaksinpelin puolivälieränsä Tshekin Karolina Muchovalle erin 6–1, 3–6 ja 2–6.

– Onhan tämä sydäntä särkevää, mutta aurinko nousee huomennakin. Sitä joko häviää tai oppii jotain, ja tänään minä opin jotain, Barty summasi.

Barty oli myös turnauksen ykkössijoitettu, kun taas Muchova lähti kisaan sijoituksella 25. Barty hallitsi suvereenisti ensimmäistä erää, mutta Muchova keräsi itsensä lääkintätauolta palattuaan.

Karolína Muchova keräsi itsensä lääkintätauolla. Kuva: EPA

Muchova myönsi olleensa ottelun alussa hieman hukassa.

– Hän pelasi lähes ilman virheitä, Muchova sanoi Bartyn otteista ensimmäisessä erässä.

Grand Slam -turnauksen välieräpaikka on Muchovalle uran ensimmäinen. Muchovan edellinen paras grand slam -sijoitus on kahdeksan parhaan joukkoon nouseminen Winbledonissa vuonna 2019.

Muchova kuvaili olleensa ottelussa aluksi pyörällä päästään ja tarvinneensa tauon. Se auttoi, ja Muchova palasi kisaan huomattavasti kilpailuhenkisempänä.

Välierässä vastaan Yhdysvaltojen Brady

Muchova kohtaa välierässä yhdysvaltalaisen Jennifer Bradyn, joka voitti puolivälierässään niin ikään yhdysvaltalaisen Jessica Pegulan erin 4–6, 6–2 ja 6–1. Brady on sijoitettu Australian avoimissa sijalle 22, Pegula oli sijoittamaton.

Naisten kaksinpelin toinen välieräpari on valovoimainen kaksikko, Japanin Naomi Osaka ja Yhdysvaltojen Serena Williams.

Etenemällä finaaliin ja voittamalla turnauksen Williams nousisi jakamaan kaikkien aikojen ennätystä 24 grand slamia voittaneen Margaret Courtin kanssa.

Lue myös:

Novak Djokovic rusikoi mailansa matkalla välieriin – seuraavaksi vastassa suuryllättäjä

Australian avoimissa hämmästyttävä tuhkimotarina – karsintojen kautta pääsarjaan selvinnyt venäläisyllättäjä eteni uransa ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa välieriin

Nadal eteni kahdeksan parhaan joukkoon, venäläismiehillä historiallinen menestys Australian avoimissa – turnauksen puolivälieräparit selvillä

Huippuvireinen Dimitrov jyräsi kolmossijoitetun Thiemin ulos Australian avoimissa, Serena Williamsille jo uran 54. puolivälieräpaikka