Hyppää sisältöön

Nyrkkeilyn Suomen mestari neljän vuoden kilpailukieltoon dopingrikkeestä – Topias Lepo saa pitkään odottamansa SM-kullan

Krzysztof Wojciechowski menettää vuoden 2019 Suomen mestaruuden Topias Levolle, jonka pistetappiota SM-finaalissa pidettiin tuomarivirheenä.

Topias Lepo kertoo, että pistetappio vuoden 2019 SM-finaalissa tuomaripäätöksellä jäi painamaan hänen mieltään. Arkistokuva. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomen nyrkkeilyliitto ja kamppailulajien yhteinen kurinpitovaliokunta lätkäisivät Krzysztof Wojciechowskille neljän vuoden toimintakiellon dopingrikkeen vuoksi. Liitto kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Wojciechowski antoi positiivisen dopingnäytteen toukokuussa 2019 SM-kilpailuissa. Hän menettää 81 kilon sarjan mestaruuden Topias Levolle, jonka pistetappiota pidettiin tuomarivirheenä.

– Jos olisin hävinnyt rehdisti kehässä, niin asia ei niin hirveästi kiinnostaisi, mutta nyt olen onnellinen siitä että saan vihdoin sen minkä ansaitsen. Tuomaripäätös painoi minua raskaasti. Dopingjutusta kuulin jo viime syksynä ja tähän asti olen saanut pelätä, että viilataanko minua linssiin vielä kerran, kun asiasta ei vaan kuulunut mitään virallista, Lepo kertoi tiedotteessaan.

Liiton mukaan tapauksen käsittely venyi, koska urheilijoiden oikeusturva otettiin tarkasti huomioon prosessin jokaisessa vaiheessa.

Lue myös:

Nyrkkeilyn olympiakarsintajärjestelmään muutoksia

Mira Potkonen nyrkkeili turnausvoittoon Unkarissa – "Arvokasta kokemusta Tokion olympialaisia ajatellen"

Lotta Harala harkitsee korvausvaatimuksia lisäravinnevalmistajalta dopingrikkeensä takia – "Kreatiini oli loppumaisillaan, sillä mieheni alkoi myös käyttää"

Mitä ainetta Lotta Haralan dopingnäytteestä löytyi? Asiantuntija vastaa kysymyksiin piristeestä, jota voi löytyä salakavalasti lisäravinteista

Lotta Haralan dopingrikkomus on Suomessa harvinaisuus ainakin kahdella tapaa – yleisurheilussa edellinen d-tapaus vuodelta 2010