1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Serena Williams, 39, voimaton 23-vuotiaan Osakan käsittelyssä – japanilainen Australian avointen finaaliin

Naomi Osaka kohtaa loppuottelussa yhdysvaltalaisen Jennifer Bradyn.

Naomi Osakan tähtäimessä on uran toinen Australian avointen titteli. Kuva: EPA

Japanilainen Naomi Osaka on edennyt tenniksen Australian avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin finaaliin. Turnauksessa kolmanneksi sijoitettu Osaka voitti välierissä kokeneen yhdysvaltalaisen Serena Williamsin luvuin 6–3, 6–4.

Osakan voittoputki on nyt jo 20 ottelun mittainen.

23-vuotias Osaka tarvitsi 39-vuotiaan Williamsin kukistamiseen vain tunnin ja 15 minuuttia.

Osaka myönsi, että hermostutti Williamsin kohtaaminen.

– Tein ottelun alussa paljon helpppoja virheitä. Olin todella hermostunut ja peloissani. Sain kuitenkin ottelun juonesta kiinni. Tärkeintä minulle oli, että minulla oli hauskaa, Osaka kertoi.

– Se on aina iso kunnia kohdata Serena kentällä. Yritin parhaani, sillä en halunnut pudota turnauksesta ruman näköisesti, Osaka sanoi.

Osakalla on vyöllään kolme Grand Slam -voittoa. Australian avoimista Osaka lähti kotiin voittajana vuonna 2019. Osaka on voittanut joka ikisen Grand Slam -turnauksen, jossa hän on selvinnyt puolivälieriin saakka.

Kymmenenneksi Australiassa rankattu Williams on jo jonkin aikaa jahdannut Australian Margaret Courtin 24 Grand Slam -mestaruusmäärän sivuamista. Hän ei ole äitiyslomansa jälkeen voittanut arvoturnauksia, vaan edellinen titteli on juuri Australiasta neljän vuoden takaa. Australian avointen voittoa Williams on juhlinut uransa aikana seitsemän kertaa.

Finaalissa Osaka kohtaa amerikkalaisen Jennifer Bradyn, joka on rankattu kauden ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa 22. sijalle.

Välierissä Brady voitti 25. sijalle sijoitetun Tshekin Karolina Muchovan luvuin 6–4, 3–6, 6–4. Muchova taisteli viimeiseen asti, sillä vasta Bradyn viides ottelupallo tuotti tulosta. Kamppailu kesti 115 minuuttia.

Brady ei ole koskaan aikaisemmin pelannut Grand Slam -turnauksen loppuottelussa.

Lue myös:

Tsitsipas upotti Nadalin yli nelituntisen taistelun päätteeksi: "Lensin kuin pieni lintu"

Medvedev löi Rublevin ja eteni välieriin – "Lopussa jalat menivät täysin tukkoon"

Maailmanlistan ykkönen kaatui – Tshekin Muchovalta yllätysnousu Australian avointen välieriin