1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Ranskalle MM-kultaa ampumahiihdon parisekaviestissä – Suomella karmea päivä ammuntapenkalla: "Eihän tämä mennyt sinnepäinkään"

Suomi jäi ampumahiihdon parisekaviestissä kauas kärjestä.

Mari Eder ja Suomi jäi kauas MM-parisekaviestissä. Kuva: Alexander Hassenstein/Getty Images

Ranskan kaksikko Antonin Guigonnat - Julia Simon on voittanut ampumahiihdon parisekaviestin MM-kultaa Slovenian Pokljukassa. MM-hopeaa nappasi Norja, joka jäi 2,8 sekuntia voittajasta. Ruotsi oli kolmas, 22 sekuntia Ranskaa perässä.

Italia oli mukana kultakamppailussa vielä viimeisellä ammuntapaikalla, mutta Dorothea Wiererin sihti oli pahasti hukassa. Italialaistähti käytti kaikki kolme varapatruunaa, ja joutui silti yhdelle sakkokierrokselle. Italia oli lopulta viides.

Suomen kaksikko Jaakko Ranta - Mari Eder oli 25:s eli kolmanneksi viimeinen, ja jäi 4 minuuttia ja 18 sekuntia kärjestä. Paremmin sijoittui muun muassa Etelä-Korea, joka oli 23 sekuntia Suomea vikkelämpi.

Suomen viestin avannut Ranta joutui käyttämään jo avausosuudellaan yhteensä viisi varapatruunaa, ja Suomi oli vaihdossa noin 50 sekuntia kärkeä perässä. Ederin avausosuudella Suomi jäi lähes minuutin lisää. Eder joutui kerran sakkokierrokselle ja käytti osuudellaan yhteensä neljä varapatruunaa.

Kaikkiaan Suomi joutui kahdesti sakkokierrokselle. Varapatruunoita kului peräti 16.

– Kyllä siellä olisi varmasti ollut enemmän saatavissa. Mitä kerkesin nopeasti osumia katsoa, niin ohilaukaukset olivat tänään todella lähellä. Kisat on nyt omalta osalta avattu ja miesten viestissä jatketaan. Yritetään saada ne pienet ohilaukaukset silloin sisälle, Ranta sanoi Yle Urheilulle.

Mari Ederillä oli ammuntapaikalla niin ikään vaikeaa. Eder kertoi, että hänellä oli haasteita oikean ammuntarytmin kanssa.

– Se makuun rytmiammunta on ollut isoin haaste myös henkilökohtaisissa kisoissa. Kun sitä koittaa puskea, niin se välillä toimii, mutta ehkä tuloksissa näkyy syy, minkä takia ammun henkilökohtaisissa kilpailuissa rauhallisemmin, Eder kommentoi ammuntaansa Yle Urheilulle.

Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikummun mukaan Suomen olisi pitänyt selviytyä muutamalla varapatruunalla, että kaksikolla olisi ollut mahdollisuudet hyvään kilpailuun.

– Nyt niitä oli roppakaupalla ja mikä pahinta, siellä on pari sakkorinkiäkin. Eihän tämä mennyt sinnepäinkään, mitä varmasti joukkueen jäsenetkin olivat suunnitelleet. Tänään oli alavireinen päivä penkalla, Kotikumpu kommentoi tv-lähetyksessä.

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat lauantaina miesten ja naisten viestillä.

Tulokset

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Juttua täydennetty kauttaaltaan kommenteilla 18.2.2021 klo 17.48.

Lue myös:

Lägreidille ensimmäinen maailmanmestaruus – Seppälän huippuonnistuminen suli viimeisellä ampumapaikalla: "En voi syyttää kuin itseäni"

Davidova yllätti MM-kultaan normaalimatkalla, Mari Eder harmitteli ensimmäistä pystyammuntaa: "Kisa meni siinä jo ohi"