Hyppää sisältöön

Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli vaihtoivat päittäin lajeja päiväksi – katso videolta, mihin painijat tarvitsevat pankkikorttia saunassa

Uransa päättäneet ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ja painija Petra Olli jakavat toisilleen vinkit ja tarinat lajeistaan.

Jatkoerä: Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli testasivat toistensa lajeja
Jatkoerä: Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli testasivat toistensa lajeja

Urheilustudion Jatkoerässä nähtiin sunnuntaina, kuinka uransa päättäneet tähdet Kaisa Mäkäräinen ja Petra Olli vaihtoivat lajeja yhden päivän ajaksi.

Kokeilupäivän aamu alkoi lajin urheilijoille ominaisilla aamupaloilla. Ampumahiihtoa kokeillut Olli sai syödä runsaan aamiaisen: puuroa ja leipää, joiden päälle laitettiin reilusti höystettä.

Mäkäräisen aamupala oli vaatimaton, kuppi kahvia.

– Kahvi on ihan ok, mutta ei tämä oikein yksinään mene, koska ei tule maha täyteen. Voisin kuvitella, että tästä tulee vain aika nopeasti vihaiseksi, Mäkäräinen sanoi.

Olli myönsi, että painija voi tulla helposti äkäiseksi silloin lähellä kilpailuja, kun kisapainoa tavoitellaan.

– Mieti Kaisa, että olet ollut nyt muutaman päivän vähän vähemmällä ruualla ja tämän päivän kahvilla. Painijat ovat useita viikkoja vähemmällä ruualla, kun he pudottavat painoaan.

Ruokapöydässä keskustelua herätti urheilijoiden minäkuva ja ravinnon tarve ylipäätään. Mäkäräinen nosti esille, kuinka viime vuosina hiihdossa on alkanut nousta syömishäiriötapauksia.

– Hiihtäjät eivät aina uskalla syödä niin paljon kuin tarvitsisi. Jos on kolme kisaa viikossa, eikä syö tarpeeksi, suksi ei kulje enää sunnuntaina. Luulen, että minulla ei ole ollut koskaan varsinaisia ongelmia jaksamisen kanssa siksi, että syön oikeasti paljon.

Esimerkiksi muutama Norjan ja Ruotsin huippuhiihtäjä on joutunut jättämään viime vuosina kilpailuja väliin, koska levon, harjoittelun ja ravinnon välinen tasapaino ei ole ollut kunnossa.

Aamiaisen jälkeen Olli testasi ampumahiihtoa, jossa Kontiolahden seinänousu muodostui yhdeksi viholliseksi, ja taulujen pudottaminenkin oli hankalaa.

Mäkäräinen jatkoi painijan kisapainon tavoittelua hikijumpalla ja saunomalla, jossa tärkeä apuväline oli yllättäen pankkikortti.

Katso, miten Kaisa Mäkäräinen pärjäsi painimolskilla ja Petra Olli ampumapenkalla. Videoon pääset pääkuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Uunituore dokumentti paljastaa, kuinka äitikin tunsi itsensä avuttomaksi Petra Ollin kanssa – uransa lopettanut painitähti avaa pelkojaan: “Olen toiminut väärin”

Petra Ollilta rehellinen tilitys elämänsä raadollisesta puolesta – yllättäen uransa lopettanut mestaripainija väsyi yksinäisyyteen: "Aina itku silmässä leirille"

Mäkäräinen pätki maajoukkuehiihtäjät selvällä erolla SM-kisoissa, vaikka ei ollut parhaassa terässä: "Hiihdin itseltäni jalat alta eilen"

"Voin paljon paremmin nyt, kun olen päässyt siitä taakasta" – identiteettinsä pelkästään urheilun ympärille rakentanut Kaisa Mäkäräinen etsii elämälleen uutta suuntaa