Hyppää sisältöön

Suurta draamaa Jyväskylässä: Jalkavaivat pilasivat Maria Huntingtonin ja Miia Sillmanin ottelu-urakat

Naisten 5-ottelussa nähtiin suurta draamaa yleisurheilun halli-SM-kilpailujen avauspäivänä.

Maria Huntingtonin ottelu-urakka päättyi karulla tavalla Jyväskylässä. Kuva: Tomi Hänninen

Yleisurheilun halli-SM-kilpailut alkoivat Jyväskylässä dramaattisesti, kun Maria Huntington ja Miia Sillman pettyivät raskaasti naisten 5-ottelun korkeushypyssä. Jalkavaivat veivät molempien toiveet huipputuloksista ja näytöistä maaliskuun halli-EM-kisoihin.

Huntington porhalsi 60 metrin aidat aikaan 8,37 ja oli avauslajin jälkeen 5-ottelun kärjessä. Korkeudessa Huntington jäi kuitenkin ilman tulosta, kun hän pudotti kolme kertaa aloituskorkeudestaan 175. Huntingtonia kiusasi kantapään rasvapatin repeämä.

– Satutin pari viikkoa sitten pituushypyssä rasvapatjan, joka kiinnittyy kantaluuhun. Korkeushyppy on ainoa laji, jota se ei kestä, Huntington harmitteli.

Huntington kilpaili kantapää puudutettuna ja haki korkeushypystä tulosta pienellä riskillä. Hän jätti verryttelyhypyt tekemättä ja aloitti suoraan korkeudesta 175.

– Ei oikein voinut ottaa verryttelyhyppyjä, oli pakko aloittaa korkealta. Mutta se olisi ollut sama, vaikka rima olisi ollut matalammalla, kun en vaan uskaltanut törmätä tuolla jalalla, Huntington sanoi.

Myös Miia Sillman pettyi raskaasti

Miia Sillman viiletti pika-aidat ennätysaikaansa 8,53. Korkeudessa Sillman jäi tulokseen 169, kun nilkkakivut äityivät liian pahoiksi. Sillman pudotti kaksi kertaa korkeudesta 172 eikä pystynyt enää sen jälkeen jatkamaan.

Samainen nilkka pyörähti viime kesänä Turun Kalevan kisoissa.

– Harmittaa, kun koko syksyn on mennyt nilkan puolesta tosi hyvin. On pelattu varman päälle ja treeneissä olen pystynyt hyppäämään. Nyt sitten jalka meni ihan pienesti väärään asentoon ja alkoi samantien kiukutella. Sen jälkeen sillä ei uskaltanut törmätä yhtään, Sillman kertoi.

Sillmanin mukaan ongelmasta pitää ottaa opiksi tulevaan kesään.

– Tämä oli hyvä oppitunti. Kesää varten jalkaan tarvitaan jykevimmät tuet mitä saadaan. Muttei niin jäykät tuet, ettei jalka liiku mihinkään. Silloin voi rauhassa vetää täysillä ponnistukseen niin, että nilkka pitää, Sillman mietti.

Naisten 5-ottelun Suomen mestaruuden vei Hertta Heikkinen, joka urakoi 4 248 pistettä. Heikkisen entinen ennätys parani roimasti 152 pistettä.

Lue myös:

Annimari Korte ei kilpaile EM-hallikisoissa – syynä valmistautuminen Tokion olympialaisiin

Nooralotta Neziri sai varoituksen ja jäi telineisiin Puolassa – jättää SM-hallit väliin lääkärin määräyksestä: "Se olisi väärin muita kohtaan"