Novak Djokovic jyräsi vakuuttavasti Australian avointen voittajaksi

Novak Djokovic hallitsi tenniksen Australian avointen loppuottelua.

Novak Djokovic oli lyömättömässä vireessä Australian avointen huipennuksessa. Kuva: Getty Images

Serbialainen Novak Djokovic jyräsi vakuuttavasti tenniksen Australian avointen mestaruuteen. Maailmanlistan ykköspelaaja Djokovic nujersi loppuottelussa venäläisen Daniil Medvedevin 7–5, 6–2, 6–2.

Medvedev oli voittanut Djokovicin pelaajien keskinäisissä kohtaamisissa kolme kertaa neljässä viime ottelussa. Australian avoimissa neljänneksi sijoitettu 25-vuotias Medvedev jäi finaalin vanhetessa kokeneemman vastustajansa varjoon.

Djokovic mursi vain tunnin ja 53 minuuttia kestäneessä finaalissa vastustajansa syötön avauserässä kahdesti, toisessä erässä kolme kertaa ja päätöserässä kahdesti.

– Olet kentällä yksi kovimmista vastustajistani. Jos maltat odottaa vielä muutaman vuoden..., Djokovic kertoi finaalipelaajien haastattelussa Medvedevin grand slam -mestaruushaaveisiin viitaten.

Djokovic voitti Australian avoimet ennätyksellisesti yhdeksännen kerran.

Djokovic lähellä grand slam -ennätystä

Kaksinpelimestaruus oli 33-vuotiaalle Djokovicille grand slam -kiertueella 18:s. Hänen edellään tilastossa ovat enää 20 grand slam -titteliä urallaan voittaneet Sveitsin Roger Federer ja Espanjan Rafael Nadal.

– Pelasin loppuottelussa varmasti turnauksen parasta peliäni, kertoi Djokovic, joka kärsi Melbournessa välillä kylkivaivasta.

– Tämä oli henkisesti yksi haastavimmista turnauksistani, hän lisäsi.

Djokovicin voitto ratkesi pitkälti hänen erinomaisiin syötönpalautuksiinsa ja parempiin kämmenlyönteihin. Djokovic oli myös kakkossyötöissään häkellyttävän vakuuttava.

– Syötönpalautukset olivat ratkaisevia, Djokovic vahvisti.

Kohteliaisuuksua puolin ja toisin

Medvedevin vakuuttava välierävoitto Melbournessa Kreikan Stefanos Tsitsipasista antoi luvan odottaa venäläiseltä loppuottelussa enemmän.

Venäläisistä miespelaajista kaksinpelimestaruuksiin ovat grand slam -kiertueella yltäneet Jefgeni Kafelnikov ja Marat Safin. Yhdysvaltain avointen grand slam -finaalin 2019 Espanjan Rafael Nadalille hävinnyt Medvedev lateli Melbournessa finaalitappionsa jälkeen kohteliaisuuksia Djokovicin suuntaan.

– En unohda koskaan, kun olin maailmanlistalla jollain sijalla 500-600, että pääsin harjoittelemaan kanssasi. En olisi uskonut, että maailmanlistan ykköspelaajana edes puhuisit minulle, mutta juttelit silloin kanssani luonnollisesti, 20 edellistä otteluaan ennen Australian avoimia voittanut Medvedev kehui.

Ennen Djokovicia ja Medvedeviä puhunut Australian tennisliiton puheenjohtaja Jayne Hrdlicka sai yleisöltä buuauksia, kun hän mainitsi päätössanoissaan koronan ja maan joukkorokotukset. Turnaus aloitettiin koronapandemian takia ilman yleisöä, mutta sittemmin katsojia päästettiin lehtereille rajoitettu määrä.

Juttua täydennetty kauttaaltaan 21.2.2021 klo 14.29.

Lue myös: