Hyppää sisältöön

Norjalle pujottelun MM-kultaa 24 vuoden tauon jälkeen – mitalisuosikille raju pettymys päätöskilpailussa

Norjan Sebastian Foss-Solevåg juhlii pujottelun MM-kultaa. Kaksi MM-mitalia Italiassa voittaneen Marco Schwarzin toinen lasku päättyi hänelle tällä kaudella harvinaiseen virheeseen.

foss solevaag

Norjalainen alppihiihtäjä Sebastian Foss-Solevåg on voittanut miesten pujottelun MM-kultaa Italian Cortina d'Ampezzossa. Maailmanmestaruus pujottelussa on Norjalle yksilökilpailussa ensimmäinen sitten vuoden 1997, jolloin Tom Stiansen voitti kultaa Sestrieressä.

Kilpailua avauslaskun jälkeen yllättäen johtanut Adrian Pertl taipui toisen laskun jälkeen hopealle. MM-pronssia otti Henrik Kristoffersen, joka jäi 0,46 sekuntia voittajasta.

Toisella kierroksella nähtiin iso yllätys, kun aiemmin MM-kilpailluissa kultaa alppiyhdistetyssä ja pronssia suurpujottelussa voittanut Marco Schwarz laski ulos loistavan alun jälkeen. Itävaltalainen lähti toiseen laskuun kahdeksantena, mutta hänen alkunsa oli niin väkevä, että laskija oli mitalivauhdissa.

Loppupuolella Schwarz kuitenkin teki kohtalokkaan virheen, kun hän laski portin väärältä puolelta. Virhe oli Schwarzille harvinainen, sillä hän ei ollut laskenut aiemmin ulos tällä kaudella.

– Siinä on neulansilmän jälkimmäinen ulkoportti niin lähellä. Hän menee sen alapuolelta. Olin juuri huutamassa, että nyt tulee mitali, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander päivitteli tv-lähetyksessä.

Miesten pujottelu oli Italian MM-kisojen viimeinen kilpailu. Päätöslajissa ei ollut mukana yhtään suomalaista.

Lue myös:

.
.