1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

SE-jahdin kariutuminen kirpaisi Ella Junnilaa: "Tänään ei ollut päiväni"

Yleisurheilun hallikaudella on tehtailtu SE-tuloksia, mutta ennätyksiä ei ole nähty sunnuntaina Jyväskylässä.

Ella Junnila ylitti 190 Jyväskylässä. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Ella Junnila vei odotetusti naisten korkeuden mestaruuden yleisurheilun halli-SM-kilpailuissa Jyväskylässä. Junnila ylitti kevyesti voittotuloksensa 190, mutta yritykset halli-SE-korkeudesta 196 epäonnistuivat.

Junnila hyppäsi halli-SE:n 194 viikko sitten Tampereella, mutta Jyväskylässä ennätysjahti kariutui. Tavoitteena oli ylittää 196, joka olisi myös olympiaraja Tokioon.

– Tänään ei ollut päiväni. Minulla oli täällä suuria vaikeuksia päästä sinuksi pehmeän alustan kanssa, kun olen tottunut juoksemaan kovilla pinnoitteilla, Junnila myönsi Yle Urheilulle.

Yleisurheilun hallikausi huipentuu maaliskuun alun EM-kisoihin Puolassa. Junnila on päässyt oivaan vireeseen halli-EM-kisojen lähestyessä.

– Tuloskuntoni oli iso kysymysmerkki, kun kisakausi alkoi kolme viikkoa sitten. Olen tyytyväinen siihen, miten tulokseni ovat kehittyneet ja toivon, että positiivinen kehitys saa jatkoa, Junnila totesi.

22-vuotias Junnila on asettanut halli-EM-kisojen tavoitteekseen pistesijan.

Sara Kuiviston puhti ei riittänyt SE-aikaan

Sara Kuivisto tykitti lauantaina SE-ajalla 1 500 metrin mestaruuteen. Sunnuntain 800 metrillä varmistui tuplamestaruus, mutta Kuivisto ei yltänyt enää halli-SE-tulokseen. Kuivisto juoksi kasin aikaan 2.04,37 ja jäi noin sekunnin päähän Suomen ennätyksestä.

– Tiedän, että olisin pystynyt juoksemaan vielä kovempaakin vauhtia. Ei vain oikein ollut puhtia enkä jaksanut puristaa. Todella raskasta juosta yksin, silti ihan ok-tulos, Kuivisto sanoi.

Senni Salminen oli ylivoimainen kolmiloikassa. Hän vei jo lauantaina pituushypyn ja loikki tuplavoittajaksi halliennätyksellään 13,94.

Salmisen ennätys riittää tämän kauden Euroopan tilastossa 10. sijalle. Hän saattaa saada kutsun halli-EM-kilpailuihin, vaikkei ole rikkonut kolmiloikan EM-rajaa 14,30.

Topi Raitaselle halli-SM-kisat olivat välipala. Kuva: Tomi Hänninen

Topi Raitasen ylivoimaa 3 000 metrillä

Topi Raitanen juoksi vaivattomaan voittoon miesten 3 000 metrillä. Juoksu kertoi Raitaselle sen, että kauden avauskilpailun ongelmat ovat ohi. Raitanen sinetöi mestaruutensa ajalla 8.07,38.

– Nyt juoksu tuntui hyvältä ja rennolta. Piti itse asiassa ottaa 400 metrin kiri, mutta se jäi 200 metriin, Raitanen kertoi.

Raitaselle SM-kultajuoksu oli välipala keskellä kesään tähtäävää harjoittelua. Viikko sitten Pajulahdessa kroppa ei vielä ollut valmis napakkaan kisavauhtiin, mutta nyt kulki paremmin.

– Tammikuun korkeanpaikan leirin jälkeen jouduin karanteenin takia treenaamaan tovin ulkona liki 20 asteen pakkasissa. Se vaikutti ja saattoi siinä olla myös leirin jälkeisestä väsymystä, Raitanen mietti.

Lue myös:

Lotta Kemppinen porhalsi jälleen SE-aikaan – nousee Euroopan tilaston kolmoseksi

Sara Kuivisto juoksi halli-SE:n Jyväskylässä – vauhdinjaossa jäi silti parannettavaa: "Voin päästä ennätykseni tuntumaan"

Suurta draamaa Jyväskylässä: Jalkavaivat pilasivat Maria Huntingtonin ja Miia Sillmanin ottelu-urakat