Hyppää sisältöön

Norjalle kaksoisvoitto MM-kisojen yhteislähdössä – Johannes Bö jäi kauas kärjestä

Sturla Holm Lægreid juhlii MM-kultaa. Johannes Thingnes Bö ampui viisi ohilaukausta.

Laegrid
Norjan Sturla Holm Lägreid ja Johannes Dale ottivat kaksoisvoiton ampumahiihdon MM-kilpailujen päätösmatkalla miesten yhteislähdössä.

Norjan Sturla Holm Lægreidon voittanut ampumahiihdon miesten yhteislähtökilpailun MM-kisojen päätöspäivänä Slovenian Pokljukassa. Norja otti lopulta kaksoivoiton, kun Johannes Dale (+10,2) nappasi kisojen toisen henkilökohtaisen mitalinsa. Pronssille ylsi Ranskan Quentin Fillon Maillet, joka jäi 12,8 sekuntia voittajasta.

MM-kultaa voittanut Lægreid saapui viimeiselle ammuntapaikalle kymmenen sekuntia Jakow Fakia ja Simon Ederiä edellä. Kolmikosta jokainen ampui ohilaukauksen, ja norjalaisen etumatka riitti maailmanmestaruuteen.

Fak ja Eder joutuivat puolestaan taistelemaan Johannes Dalea ja Quentin Fillon Mailletiavastaan himmeimmistä mitaleista, mutta Dale ja Fillon Maillet hiihtivät lopulta kaksikolta karkuun.

Olympiavoittajan ja moninkertaisen maailmanmestarin Johannes Thingnes Bön kilpailu alkoi vaikeasti, sillä hän joutui jo makuupaikalta kahdelle sakkokierrokselle. Yhteensä viisi ohilaukausta ampunut Bö oli lopulta kahdeksas ja jäi noin 45 sekuntia voittajasta.

MM-kisojen päätösmatkalla ei ollut mukana suomalaisia.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

.
.